Ubijaczka stołowa 20L INOX, KODIAK20 Varimixer
8-10 tygodni

Ubijaczka stołowa z wyposażeniem INOX, manulne podnoszenie dzieży, Kodiak20 Varimixer
Seria KODIAK to nowoczesne miksery planetarne, które zostały opracowane na potrzeby cukierni, małych piekarni, kuchni hotelowych i restauracyjnych oraz firm cateringowych. Konsultacje techniczne z cukiernikami i użytkownikami mikserów w ponad 70 krajach Całego Świata trwały ponad 2 lata. KODIAK jest konstrukcją zbudowaną na bazie potrzeb i doświadczeń samych Państwa – jego użytkowników!
- KODIAK - Bezstopniowa, elektryczna regulacja prędkości narzędzi
- Komplet narzędzi; dzieża 20L, rózga STANDARD, hak i mieszadło + ergonomiczny wózek do dzieży
- Dodatkowy osprzęt: zgarniak nylonowy / teflonowy + zestaw połówkowy
- Kontrola właściwej pozycji dzieży poprzez czujnik magnetyczny
- Łatwy i przyjazny, funkcjonalny panel sterujący VL-2 z elektronicznym zegarem, funkcją PAUZA oraz możliwością programowania prędkości
- Obudowa ze stali nierdzewnej w standardzie
- Ubijaczka w wersji stołowej
- Magnetyczna osłona dzieży wykonana z poliwęglanu z silikonową wkładką do prod. gorących
- Zabezpieczenie standardowe IP44
- Wyposażenie opcjonalne; maszynka do mięsa (5R1M lub 6RZ) oraz szatkownica warzyw (GR20)
- Opcjonalnie; wersja M (marine) z przeznaczeniem na statki żeglugi pełnomorskiej
Panel sterowania KODIAK - nowoczesne sterowanie Vari-logic:
- Podnoszenie dzieży: ręcznie na drążku bezwładnościowym.
- Zegar czasu: elektroniczny.
- Zmiana prędkości obrotowej: elektronicznie, 8 pozycyjny wskaźnik prędkości płynnej, możliwość regulacji +/- na każdym stopniu.
- Uruchomienie maszyny: przyciski START/STOP.
- Wyłącznik bezpieczeństwa: funkcja na panelu.
Dodatkowy napęd do montowania przystawek – opcjonalnie.
Dane techniczne:
- pojemność dzieży głównej: 20 L,
- pojemność dzieży redukcyjnej (połówkowej): 12 L,
- regulacja prędkości narzędzia: płynnie za pomocą falownika,
- obroty: 64-353 obr./min.,
- zasilanie: ~230 V, 1 ph, 50/60 Hz,
- moc silnika: 0,7 kW / 0,95 KM,
- wymiary LxBxH: 722x582x786 mm,
- waga: 72 kg,
- wodoodporność: standard IP44,
- dodatkowy napęd: opcjonalnie,
- wilk do mielenia: średnica 70 lub 82 mm, szatkownica GR20.
Produkty i zastosowanie:
- Białka jaja ubite na pianę 2,4l
- Ubita – napowietrzona śmietana 5,0l
- Majonez 16l
- Masło 10kg
- Puree ziemniaczane 12kg
- Ciasto chlebowe o zawartości wody 50% 10kg
- Ciasto chlebowe o zawartości wody 60% 11kg
- Ciasto chlebowe o zawartości wody 70% 12kg
- Ciasto na muffiny 14kg
- Warstwa bazowa ciasta (biszkopt) 5,0kg
- Mięso mielone na pulpety 15kg
- Polewa czekoladowa / lukier 14kg
- Ciasto pączkowe o zawartości wody 50% 12,5kg