Ubijaczka z wyposażeniem 100L, ERGO 100L VL-5 Varimixer
8-10 tygodni

Ubijaczka z wyposażeniem 100L, elektryczne podnoszenie dzieży, ERGO 100L VL-5 Varimixer
Ubijaczki BEAR VARIMIXER skandynawskiej firmy Varimixer A/S. to wyjątkowe urządzenia! Maszyny posiadają wieloletnią tradycję – produkowane są od początku XX wieku. Firma została założona przez konstruktora maszyn i jednocześnie cukiernika, który miał dość ciężkiej pracy ręcznej, więc w 1915 roku zaczął konstruować urządzenia mechaniczne, które skutecznie wspomagają codzienną pracę piekarzy i cukierników oraz w zakładach produkcji spożywczej czy kuchniach profesjonalnej gastronomii. Najstarsza, będąca nadal w użytkowaniu ubijaczka BEAR VARIMIXER – model RN100, którą udało nam się znaleźć wśród rodzimych zakładów została wyprodukowana w 1956 roku. Do dnia dzisiejszego bezproblemowo pracuje w jednym z zakładów w Polsce!
Ubijaczki zaprojektowane dla zakładów przemysłowych – piekarni, cukierni i gastronomii.
- MOCNE i EFEKTYWNE silniki – bez problemu są w stanie mieszać duże ilości ciężkich składników, gwarantując bardzo wysoką wydajność w przeliczeniu na przygotowanie różnych produktów.
- NIEZAWODNY, opatentowany system talerzowego napędu o płynnej regulacji prędkości zapewnia cichą pracę i wysoką trwałość urządzenia, mierzoną w latach pracy w Państwa zakładzie.
Zastosowanie: ubijanie kremów, śmietany, mas płynnych, ugniatanie ciasta.
NOWE ERGO !
Wraz z początkiem 2023 roku VARIMIXER wprowadził do oferty zmodernizowaną wersję profesjonalnych ubijaczek serii ERGO.
Oto największe modernizacje i zmiany:
- PANEL STAINLESS STEEL - Wybierz pomiędzy zmienną regulacją prędkości, stałymi zaprogramowanymi prędkościami lub ustaw do 20 programów z własnymi recepturami. Wszystkie operacje są kontrolowane z intuicyjnego panelu sterowania z czułym przyciskiem piezoelektrycznym. Panel jest łatwy do czyszczenia i jest pyłoszczelny i wodoodporny.
- ERGONOMICZNA OBSŁUGA Oddzielne wyjmowanie dzieży i narzędzi. Wyższa rama pozwala na obniżenie dzieży poniżej wysokości narzędzia, dzięki czemu każde z nich można wyjmować oddzielnie, co zwiększa wydajność pracy i szybkość obsługi.
- Zdejmowana osłona bezpieczeństwa wykonana jest ze stali nierdzewnej i jest łatwa do usunięcia i nadaje się do mycia w zmywarce.
- ERGONOMICZNA WYSOKOŚĆ PRACY Cała praca przy Varimixer ERGO wykonuje się z wyprostowanymi plecami. Dostęp do narzędzi jest nieograniczony na odpowiedniej, ergonomicznej wysokości roboczej.
- JEDNA MASZYNA - WIELOKROTNE MOŻLIWOŚCI Model... ERGO jest również dostępny z dzieżą i narzędziami redukującymi. Możliwość produkcji mniejszych ilości sprawia, że duże maszyny są bardziej uniwersalne.
- PODNOSZENIE DLA ŁATWOŚCI OBSŁUGI Nawet największe dzieże można łatwo i ergonomicznie podnieść za pomocą elektrycznego silnika.
- HYGIENICZNY I ŁATWY DO CZYSZCZENIA ERGO 100 jest dostępny w kolorze białym lub stali nierdzewnej. Wszystkie akcesoria wykonane są z ze stali nierdzewnej, a ich konstrukcja zapewnia najlepszą możliwą higienę i bardzo łatwe czyszczenie. Varimixer ERGO w standardzie IP53 może być ulepszony do IP54, z wodoodporną głowicą planetarną ze stali nierdzewnej.
- Dostępny też w wersji INOX.
- NIE WYMAGA PODNOSZENIA Dzieża jest automatycznie ustawiana w odpowiednie miejsce w trakcie unoszenia i automatycznie centrowana oraz blokowana. 100% pewności właściwego zapięcia.
Produkty i zastosowanie:
- Białka jaj (Rózga): 9L,
- Ubijany krem (Rózga): 15L,
- Majonez (Rózga): 48L,
- Masło ziołowe (Łopatka): 45kg,
- Puree ziemniaczane (Rózga): 36kg,
- Ciasto chlebowe 50%AR (Hak): 34kg,
- Ciasto chlebowe 60%AR (Hak): 44kg,
- Ciasto Ciabatta 70%AR (Hak): 40kg,
- Ciasto na muffiny (Łopatka): 33kg,
- Ciasto biszkoptowe (Rózga): 15kg,
- Ciasto na donaty 50%AR (Hak): 36kg,
- Mięso na klopsy (Łopatka): 45kg,
- Lukier (Łopatka): 40kg.