Ubijaczka z wyposażeniem 100L, ERGO 100L VL-5 Varimixer

Strona główna Cukiernictwo Ubijaczki Urządzenia Ubijaczka z wyposażeniem 100L, ERGO 100L VL-5 Varimixer
174 315,49 zł 141 719,91 zł
Czas realizacji zamówienia:
8-10 tygodni
W magazynie
SKU
BEA_M100-0039#1
Najniższa cena netto w ciągu ostatnich 30 dni: 30 070,00 €
Piotr Kulik
phone icon 507 [wyświetl numer]
-
+

Ubijaczka z wyposażeniem 100L, elektryczne podnoszenie dzieży, ERGO 100L VL-5 Varimixer

Ubijaczki BEAR VARIMIXER skandynawskiej firmy Varimixer A/S. to wyjątkowe urządzenia! Maszyny posiadają wieloletnią tradycję – produkowane są od początku XX wieku. Firma została założona przez konstruktora maszyn i jednocześnie cukiernika, który miał dość ciężkiej pracy ręcznej, więc w 1915 roku zaczął konstruować urządzenia mechaniczne, które skutecznie wspomagają codzienną pracę piekarzy i cukierników oraz w zakładach produkcji spożywczej czy kuchniach profesjonalnej gastronomii. Najstarsza, będąca nadal w użytkowaniu ubijaczka BEAR VARIMIXER – model RN100, którą udało nam się znaleźć wśród rodzimych zakładów została wyprodukowana w 1956 roku. Do dnia dzisiejszego bezproblemowo pracuje w jednym z zakładów w Polsce!

Ubijaczki zaprojektowane dla zakładów przemysłowych – piekarni, cukierni i gastronomii.

  • MOCNE i EFEKTYWNE silniki – bez problemu są w stanie mieszać duże ilości ciężkich składników, gwarantując bardzo wysoką wydajność w przeliczeniu na przygotowanie różnych produktów.
  • NIEZAWODNY, opatentowany system talerzowego napędu o płynnej regulacji prędkości zapewnia cichą pracę i wysoką trwałość urządzenia, mierzoną w latach pracy w Państwa zakładzie.

Zastosowanie: ubijanie kremów, śmietany, mas płynnych, ugniatanie ciasta.

NOWE ERGO !

Wraz z początkiem 2023 roku VARIMIXER wprowadził do oferty zmodernizowaną wersję profesjonalnych ubijaczek serii ERGO.

Oto największe modernizacje i zmiany:

  • PANEL STAINLESS STEEL - Wybierz pomiędzy zmienną regulacją prędkości, stałymi zaprogramowanymi prędkościami lub ustaw do 20 programów z własnymi recepturami. Wszystkie operacje są kontrolowane z intuicyjnego panelu sterowania z czułym przyciskiem piezoelektrycznym. Panel jest łatwy do czyszczenia i jest pyłoszczelny i wodoodporny.
  • ERGONOMICZNA OBSŁUGA Oddzielne wyjmowanie dzieży i narzędzi. Wyższa rama pozwala na obniżenie dzieży poniżej wysokości narzędzia, dzięki czemu każde z nich można wyjmować oddzielnie, co zwiększa wydajność pracy i szybkość obsługi.
  • Zdejmowana osłona bezpieczeństwa wykonana jest ze stali nierdzewnej i jest łatwa do usunięcia i nadaje się do mycia w zmywarce.
  • ERGONOMICZNA WYSOKOŚĆ PRACY Cała praca przy Varimixer ERGO wykonuje się z wyprostowanymi plecami. Dostęp do narzędzi jest nieograniczony na odpowiedniej, ergonomicznej wysokości roboczej.
  • JEDNA MASZYNA - WIELOKROTNE MOŻLIWOŚCI Model... ERGO jest również dostępny z dzieżą i narzędziami redukującymi. Możliwość produkcji mniejszych ilości sprawia, że duże maszyny są bardziej uniwersalne.
  • PODNOSZENIE DLA ŁATWOŚCI OBSŁUGI Nawet największe dzieże można łatwo i ergonomicznie podnieść za pomocą elektrycznego silnika.
  • HYGIENICZNY I ŁATWY DO CZYSZCZENIA ERGO 100 jest dostępny w kolorze białym lub stali nierdzewnej. Wszystkie akcesoria wykonane są z ze stali nierdzewnej, a ich konstrukcja zapewnia najlepszą możliwą higienę i bardzo łatwe czyszczenie. Varimixer ERGO w standardzie IP53 może być ulepszony do IP54, z wodoodporną głowicą planetarną ze stali nierdzewnej.
  • Dostępny też w wersji INOX.
  • NIE WYMAGA PODNOSZENIA Dzieża jest automatycznie ustawiana w odpowiednie miejsce w trakcie unoszenia i automatycznie centrowana oraz blokowana. 100% pewności właściwego zapięcia.


Produkty i zastosowanie:

- Białka jaj (Rózga): 9L,

- Ubijany krem (Rózga): 15L,

- Majonez (Rózga): 48L,

- Masło ziołowe (Łopatka): 45kg,

- Puree ziemniaczane (Rózga): 36kg,

- Ciasto chlebowe 50%AR (Hak): 34kg,

- Ciasto chlebowe 60%AR (Hak): 44kg,

- Ciasto Ciabatta 70%AR (Hak): 40kg,

- Ciasto na muffiny (Łopatka): 33kg,

- Ciasto biszkoptowe (Rózga): 15kg,

- Ciasto na donaty 50%AR (Hak): 36kg,

- Mięso na klopsy (Łopatka): 45kg,

- Lukier (Łopatka): 40kg.