Ubijaczka z wyposażeniem 60L, AR60 Varimixer
8-10 tygodni

Ubijaczki z wyposażeniem 60l, AR60 Varimixer
Ubijaczki serii AR to najstarsza konstrukcyjnie a zarazem najtrwalsza seria ubijaczek. Seria AR charakteryzuje się tym, że posiada mechaniczną przekładnię pasową z jednoczesną możliwością płynnej regulacji prędkości. To najtrwalszy na Świecie system napędu w ubijaczkach planetarnych. Urządzenia tej serii polecane są ciężkiej pracy również z ciastami chlebowymi czy na pizzę. System napędu został opracowany w latach 60-tych XX wieku i do dzisiaj jest nadal oferowany i ceniony przez użytkowników na całym świecie.
- AR - Planetarny system obrotowy narzędzi
- Mechaniczna, pasowa, bezstopniowa przekładnia napędu
- Wysoka wytrzymałość na obciążenie produkcyjne
- Automatyczny system zacisku dzieży
- Kontrola właściwej pozycji dzieży poprzez czujnik magnetyczny
- Osłona dzieży wykonana z przeźroczystego poliwęglanu z wkładką silikonową do produktów gorących
- Elektroniczny zegar czasu pracy liczący do przodu i odliczający czas do tyłu z funkcją PAUZA
- Manualne (VL1) lub elektryczne (VL1-S) podnoszenie dzieży
- Wyposażenie standardowe: dzieża, rózga STANDARD, hak, mieszadło (łopatka)
- Bogate wyposażenie opcjonalne: dzieże połówkowe, zgarniaki, specjalne rózgi, wózek, palnik, maszynka do mięsa, szatkownica do warzyw itp.
- Opcjonalne zabezpieczenia IP44 w wersji Marine (M-Marine)
Produkty i zastosowanie:
- Białka jaj (Rózga): 9L
- Ubijany krem (Rózga): 15L
- Majonez (Rózga): 48L
- Masło ziołowe (Łopatka): 45kg
- Puree ziemniaczane (Rózga): 36kg
- Ciasto chlebowe 50%AR (Hak): 34kg
- Ciasto chlebowe 60%AR (Hak): 44kg
- Ciasto Ciabatta 70%AR (Hak): 40kg
- Ciasto na muffiny (Łopatka): 33kg
- Ciasto biszkoptowe (Rózga): 15kg
- Ciasto na donaty 50%AR (Hak): 36kg
- Mięso na klopsy (Łopatka): 45kg
- Lukier (Łopatka): 40kg