Ubijaczka podłogowa 20L INOX, KODIAK20 Varimixer

Strona główna Cukiernictwo Ubijaczki Urządzenia Ubijaczka podłogowa 20L INOX, KODIAK20 Varimixer
34 222,92 zł 27 823,51 zł
Czas realizacji zamówienia:
8-10 tygodni
W magazynie
SKU
BEA_M020-0077
Piotr Kulik
phone icon 507 [wyświetl numer]
-
+

Ubijaczka podłogowa z wyposażeniem 20l, manualne podnoszenie dzieży, Kodiak20 Varimixer

Seria KODIAK to nowoczesne miksery planetarne, które zostały opracowane na potrzeby cukierni, małych piekarni, kuchni hotelowych i restauracyjnych oraz firm cateringowych. Konsultacje techniczne z cukiernikami i użytkownikami mikserów w ponad 70 krajach Całego Świata trwały ponad 2 lata. KODIAK jest konstrukcją zbudowaną na bazie potrzeb i doświadczeń samych Państwa – jego użytkowników !

  • KODIAK - Bezstopniowa, elektryczna regulacja prędkości narzędzi
  • Komplet narzędzi; dzieża 20l, rózga STANDARD, hak i mieszadło + ergonomiczny wózek do dzieży
  • Dodatkowy osprzęt: zgarniak nylonowy / teflonowy + zestaw połówkowy
  • Kontrola właściwej pozycji dzieży poprzez czujnik magnetyczny
  • Łatwy i przyjazny, funkcjonalny panel sterujący VL-2 z elektronicznym zegarem, funkcją PAUZA oraz możliwością programowania prędkości
  • Obudowa ze stali nierdzewnej w standardzie
  • Ubijaczka w wersji podłogowej
  • Magnetyczna osłona dzieży wykonana z poliwęglanu z silikonową wkładką do prod. gorących
  • Zabezpieczenie standardowe IP44
  • Wyposażenie opcjonalne; maszynka do mięsa (5R1M lub 6RZ) oraz szatkownica warzyw (GR20)
  • Opcjonalnie; wersja M (marine) z przeznaczeniem na statki żeglugi pełnomorskiej


Panel sterowania KODIAK - nowoczesne sterowanie Vari-logic:

  • Podnoszenie dzieży: ręcznie na drążku bezwładnościowym.
  • Zegar czasu: elektroniczny.
  • Zmiana prędkości obrotowej: elektronicznie, 8 pozycyjny wskaźnik prędkości płynnej, możliwość regulacji +/- na każdym stopniu.
  • Uruchomienie maszyny: przyciski START/STOP.
  • Wyłącznik bezpieczeństwa: funkcja na panelu.



Dane techniczne:

  • pojemność dzieży głównej: 20 L,
  • pojemność dzieży redukcyjnej (połówkowej): 12 L,
  • regulacja prędkości narzędzia: płynnie za pomocą falownika,
  • obroty: 64-353 obr./min.,
  • zasilanie: ~230 V, 1 ph, 50/60 Hz,
  • moc silnika: 0,7 kW / 0,95 KM,
  • wymiary LxBxH: 770x631x1292 mm,
  • waga: 154 kg,
  • wodoodporność: standard IP44,
  • dodatkowy napęd: opcjonalnie,
  • wilk do mielenia: średnica 70 lub 82 mm, szatkownica GR20.



Produkty i zastosowanie:

- Białka jaja ubite na pianę 2,4l

- Ubita – napowietrzona śmietana 5,0l

- Majonez 16l

- Masło 10kg

- Puree ziemniaczane 12kg

- Ciasto chlebowe o zawartości wody 50% 10kg

- Ciasto chlebowe o zawartości wody 60% 11kg

- Ciasto chlebowe o zawartości wody 70% 12kg

- Ciasto na muffiny 14kg

- Warstwa bazowa ciasta (biszkopt) 5,0kg

- Mięso mielone na pulpety 15kg

- Polewa czekoladowa / lukier 14kg

- Ciasto pączkowe o zawartości wody 50% 12,5kg