Tartletka Satellite Bakon Food Equipment

Strona główna Cukiernictwo Wypiek korpusów babeczkowych Tartletka Satellite Bakon Food Equipment
Czas realizacji zamówienia:
4-6 tygodni
SKU
BAK_TARSA
Michał Barcicki
phone icon 507 [wyświetl numer]

Wypiekacz korpusów babeczkowych - Tartletka Satellite Bakon Food Equipment

Wypiekacz Tartletka Satellite marki Bakon Food Equipment to urządzenie stołowe do szybkiego wypieku korpusów babeczkowych i gofrów.

W zależności od rodzaju ciasta wykłada się je lub wylewa do formy a następnie możliwie szybko zamyka się formy. Ilość ciasta należy dobrać stosownie do jego rodzaju, gęstości oraz wymaganej gramatury produktu. O zakończeniu czasu wypieku zawiadamia sygnał dźwiękowy. Urządzenie posiada specjalny zamek spinający formy podczas wypieku.


Najważniejsze cechy urządzenia:

  • moduły (formy do pieczenia) w 10 kształtach (opcje),
  • łatwa wymiana form wypiekowych,
  • gotowe do pracy już po 15 min,
  • możliwość ustawienia 45 gotowych programów,
  • cyfrowa regulacja czasu i temperatury wypieku,
  • zbiornik na nadmiar ciasta,
  • dwa elementy grzejne (grzałki górne i dolne),
  • sygnał akustyczny na koniec czasu pieczenia.


Dane techniczne:

  • Wykonanie: stal nierdzewna obudowana, formy: odlew metalowy, pokrywany tworzywem nieprzylepnym dla produktu
  • Zastosowanie: szybkie wypiekanie foremek i form ciastowych wgłębnych (babkowych) lub gofrowych
  • Zasilanie: elektryczne - napięcie sieci i moc robocza - 220/240V - 50/60Hz 3,2kW
  • Sterowanie: ręczne, cyfrowa regulacja temperatury i czasu wy-pieku, dźwiękowe powiadomienie o zakończeniu wypieku
  • Rodzaj pracy: wypiekanie w zamykanej, dwuelementowej formie wypiekowej - grzałki górne i dolne
  • Wydajność (w zależności od temperatury wypieku i wielkości produktu): od 5 do 30 szt. w czasie do 10 min w temp. do 250oC
  • Wymiary (dł./szer./wys.): 490/440/395 mm
  • Wymiary form (dł./szer./wys.): 390/340/60 mm
  • Masa: 32 kg
  • Wyposażenie: urządzenie bazowe z panelem sterującym z dwoma zamykanymi elementami grzejnymi i wymiennymi formami wypiekowymi - "żelazkami"
  • Możliwość zamówienia specjalnych form wypiekowych za dopłatą

Rodzaje form wypiekowych dostępnych na zamówienie (długość: 390, szerokość: 340, wysokość: 60 mm):

  • T5: ø 12,5 cm, 5 Form
  • T9: ø 9,0 cm, 9 Form
  • T9 Kwadrat: 7,2 x 7,2 cm, 9 Form
  • T12 Gofry: ø 9,9 x 6,5 cm, 12 Form
  • T13: ø 8,0 cm, 13 Form
  • T15 Łódki: ø 10,0 x 4,5 cm, 15 Form
  • T24: ø 4,5 cm, 24 Form
  • T30: ø 4,2 cm, 30 Form
  • T30 ŁUPINA: 39 x 32 mm, 30 Form
  • T35 Kwadrat: 32 x 32 mm
  • T35 Ośmiokąt: 32 x 32 mm
  • T46 Mikro-Łódeczki: 5,0 x 2,0 cm, 46 Form

Tartletka Satellite Bakon Food Equipment