Urządzenie do natrysku masy Bazz 50 Bakon Food Equipment
4-6 tygodni

Urządzenie natryskujące masę Bazz 50 Bakon Food Equipment
Bazz 50 to kompaktowa maszyna służąca do natryskiwania emulsji jajowej lub tłuszczowej na wyroby piekarnicze. Urządzenie to doskonale sprawdzi się zarówno w małych jak i dużych piekarniach. Bazz 50 jest idealną maszyną do spryskiwania zimną płynną substancją prosto z opakowania na blachy i formy piekarnicze. Maszyna jest przystosowana do pobierania emulsji jajowej lub oleju prosto z opakowania. Natryskiwanie bezpośrednio z opakowania jest czyste i bardzo higieniczne, jednocześnie spełniając wymagania HACCP i oszczędzając czas. Spryskiwane powierzchnie natryskiwane są dokładnie, równomiernie oraz bardzo delikatnie. Dzięki użyciu tej maszyny emulsja nakładana jest tylko tam, gdzie jest to konieczne.
Najważniejsze cechy urządzenia:
- zasysanie bezpośrednio z pojemnika bez rozlania lub utraty produktu,
- spójne pokrycie z minimalną ilością rozpylonej mgły jednocześnie unikając nadmiernego rozpylania,
- precyzyjne dostrojenie pistoletu natryskowego zapewnia spójne pokrycie,
- pistolet działa na zasadzie tzw. systemu airmix “powietrza mieszanego” - technologia natrysku produktu z mieszaniem powietrza i niskim ciśnieniem.
Zalety urządzenia:
- intuicyjna obsługa maszyny,
- wbudowany kompresor i pompa,
- mobilna i kompaktowa konstrukcja,
- solidne wykonanie maszyny w standardzie higienicznym HACCP,
- konstrukcja wykonana ze stali nierdzewnej i innych materiałów nierdzewnych,
- ochrona ważnych elementów maszyny (dla bezpieczeństwa i konserwacji),
- ergonomiczna konstrukcja pozwala na łatwe utrzymanie czystości,
- urządzenie wolnostojące stołowe lub w opcji wersja mobilna na podstawie jezdnej.
Dane techniczne:
- regulator ciśnienia – spray: 0,2 – 0,8 bar,
- regulator ciśnienia – ciecz: 0,2 – 0,8 bar,
- wymiary: 650 x 360 x 315 mm,
- pobór mocy: 0,7 kW.