Pomadziarka Professional 620 NBS-Schumann
Pomadziarka Professional 620 NBS-Schumann
NBS Professional to idealne rozwiązania dla małych i średnich piekarni, cukierni. Maszyna ta przeznaczona jest do wszystkich pomad, polew, lukrów m.in. lukrowanie pełne lub nitkowe (czekolada, lukry) , wykonanie glazury tzw. techniką „zasłonową”.
Wyposażenie (przykładowo na nadzienie czekoladowe):
- powierzchnia do pracy 40 do 60 cm – szerokość blachy
- urządzenie jest ruchome, wykonane ze stali szlachetnej
- powierzchnia ustawienia ok. 0,75 cm
- elektroniczna kontrola temperatury, łącznie z czujnikiem na start (polewa zimna niemożliwa)
- podgrzewacz wody obrotowy z kontrolą poziomu wody
- elektroniczna regulacja natryskiwania glazury oraz szybkości przebiegu taśmy roboczej (blachy)
- glazurowanie sposobem natryskiwania: strumień pełny lub nitkowy lub automatycznie wahadłowy
- pasy transportujące oddzielone kantem, aby utrzymać czyste spody wyrobów
- pojemniki na produkty (1/1 wg norm gastronomicznych) przystosowane do składowania i bezpo-średniej wymiany
- części zamienne jak: głowica, kaseta produkcyjna itd. bezpośrednio wymienialne i przystosowa-ne do zmywarek
- okres mycia ręcznego ok. 10 min.
- koszyki do składowania i blachy do pracy wysuwalne po obydwu stronach
Przykładowe wydajności:
- 1000 ciastek lukrowanych ok. 35 min.
- układanie wyrobów na blasze produkcyjnej ok. 1,5 min.
- 50-60 sztuk na min, przy glazurze pełnej przy ręcznym obsługiwaniu