Urządzenie do natrysku emulsji Bazz 45 Bakon Food Equipment
4-8 tygodni
Urządzenie natryskujące emulsję Bazz 45 Bakon Food Equipment
Bazz 45 to kompaktowa maszyna służąca do natryskiwania emulsji jajowej lub tłuszczowej na wyroby piekarnicze. Urządzenie to doskonale sprawdzi się zarówno w małych jak i dużych piekarniach. Bazz 45 jest idealną maszyną do spryskiwania zimną płynną substancją prosto z opakowania na blachy i formy piekarnicze. Maszyna jest przystosowana do pobierania emulsji jajowej lub oleju prosto z opakowania. Natryskiwanie bezpośrednio z opakowania jest czyste i bardzo higieniczne, jednocześnie spełniając wymagania HACCP i oszczędzając czas. Spryskiwane powierzchnie natryskiwane są dokładnie, równomiernie oraz bardzo delikatnie. Dzięki użyciu tej maszyny emulsja nakładana jest tylko tam, gdzie jest to konieczne.
Najważniejsze cechy urządzenia:
- zasysanie bezpośrednio z pojemnika bez rozlania lub utraty produktu,
- spójne pokrycie z minimalną ilością rozpylonej mgły jednocześnie unikając nadmiernego rozpylania,
- oddzielna i bezstopniowa regulacja ciśnienia powietrza i cieczy,
- dwa pistolety,
- precyzyjne dostrojenie pistoletu natryskowego zapewnia spójne pokrycie,
- pistolet działa na zasadzie tzw. systemu airmix “powietrza mieszanego” - technologia natrysku produktu z mieszaniem powietrza i niskim ciśnieniem.
Zalety urządzenia:
- intuicyjna obsługa maszyny,
- mobilna i kompaktowa konstrukcja,
- przejrzysty panel obsługi z 2 manometrami,
- solidne wykonanie maszyny w standardzie higienicznym HACCP,
- konstrukcja wykonana ze stali nierdzewnej i innych materiałów nierdzewnych,
- możliwość podłączenia do istniejących systemów sprężonego powietrza,
- ochrona ważnych elementów maszyny (dla bezpieczeństwa i konserwacji),
- ergonomiczna konstrukcja pozwala na łatwe utrzymanie czystości,
- urządzenie wolnostojące stołowe lub w opcji wersja mobilna na podstawie jezdnej.
Dane techniczne:
- zasilanie powietrzem,
- regulator ciśnienia – spray: 0,5 – 3,2 bar,
- regulator ciśnienia – ciecz: 0,5 – 3,2 bar,
- system natrysku: airmix.
Zastosowanie:
- urządzenie nadaje się do natrysku emulsji jajowej lub oleju na produkty umiejscowione na blachach i formach do pieczenia,
- zimne i płynne ciecze jak masa jajeczna, olej, mleko, woda.