Automatyczny spryskiwacz syropem Bakon Food Equipment
Automatyczny spryskiwacz syropem Bakon Food Equipment
Automatyczny spryskiwacz syropem został skonstruowany z myślą o idealnym natrysku ciekłych substancji takich jak syrop i woda. Urządzenie znajduje zastosowanie w branży piekarniczej i cukierniczej. Objętość nanoszonej cieczy można regulować poprzez kontrolę i sterowanie ciśnieniem natrysku i prędkości taśmy transportera. Natrysk cieczy aktywowany przez czujnik produktu zdecydowanie zmniejsza straty wynikające z rozlania substancji poza produktem. Maszyna oferuje również system szybkiej wymiany, umożliwiający przejście z automatycznie działających dysz na normalny pistolet natryskowy.
Najważniejsze cechy urządzenia:
- Transporter policordowy (∅ 6 mm),
- Regulowana prędkość przesuwu taśmy paskowej transportera,
- Mostek natryskowy - dwie bezpowietrzne dysze umieszczone nad transporterem,
- Dysze natryskowe uruchamiane automatycznie przez sensor produktu,
- Zasysanie syropu z pojemnika (kontenera) poprzez filtr,
- Pompa pneumatyczna umiejscowiona z boku transportera,
- Zawór redukcyjny z manometrem do utrzymania i regulacji ciśnienia w dyszach,
- Ilość natrysku syropu kontrolowana poprzez regulację ciśnienia natrysku i prędkości transportera.
Zalety urządzenia:
- Mobilne urządzenie wolnostojące,
- Łatwa i intuicyjna obsługa maszyny,
- Szybkie, proste i dokładne natryskiwanie syropu,
- Łatwość utrzymania czystości oraz konserwacji urządzenia,
- Solidne wykonanie maszyny w standardzie higienicznym HACCP,
- Kompaktowa konstrukcja urządzenia umieszczona na ramie jezdnej,
- Komponenty elektryczne umieszczone w nierdzewnej skrzynce elektrycznej,
- Konstrukcja wykonana ze stali nierdzewnej i innych materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością.
Dane techniczne:
- Wymiary transportera: 1500 x 600 x 900 mm,
- Regulowana prędkość pracy transportera: 4 - 12 m/min.,
- Zasilanie elektryczne: 230V, 50 Hz,
- Zasilanie powietrzem: 6 Bar.