Stacja wykańczania ciasta CAKESTATION Unifiller
na zamówienie

Stacja wykańczania ciasta Cakestation Unifiller
Składanie, napełnianie, zaciąganie kremem, dekorowanie okrągłych ciast z dokładnością sterowania Servo! Dzięki wbudowanemu systemowi sterowania z ekranem dotykowym stacja wykończenia ciasta stanowi najnowsze rozwiązanie idealnego stanowiska pracy cukiernika. Powszechnie wiadomo, że krem ma różne struktury w zależności od używanego produktu. Stacja wykończenia ciasta jest w stanie obsłużyć ogromną różnorodność produktów o różnych strukturach dzięki systemowi sterowania Servo. Odbywa się to poprzez równomierne i spójne zaciąganie kremu, na który nie ma wpływu rodzaj stosowanego produktu. System sterowania serwo może szybki sposób wykończyć wierzch i boki okrągłych ciast z wyznaczoną ilością kremu. Ponadto urządzenie można wyposażyć w szeroką gamę przystawek Unifiller, które mogą być używane jako standardowy depozytor.
Stacja wykańczająca do ciast Cakestation marki Unifiller idalnie sprawdzi się przy wykończeniu tortów i ciast. Ma możliwość składania, napełniania, warstwowania, zaciągania kremem czy dekorowanie okrągłych tortów i ciast.
W zestawie z urządzeniem dostarczamy: regulowany stół obrotowy, wsuwaną dyszę, lej (zbiornik stożkowy) o pojemności 52l, instrukcję obsługi oraz zestaw części zamiennych. Cechy urządzenia:
- System sterowania PLC z ekranem dotykowym i systemem Servo
- Funkcja przechowywania 100 receptur
- 4 programowalne tryby wykończenia: rozprowadzanie, dozowanie pojedyncze, wielokrotne i ciągłe
- 4 programowalne tryby dekorowania: warstwowanie, zaciąganie kremem góry i boków, dekorowanie góry i boków rozetą
- Automatyczny mechanizm podnoszący w zakresie 0 - 10 cm dla większej dokładności zaciągania warstw kremu na ciastach
- Odchylany stół obrotowy, urządzenie pełni również funkcję dozownika
- Mobilna rama z regulacją wysokości
- Elektronicznie sterowany stół obrotowy
- Tryb ręcznego wykończenia ciasta
- Możliwość wykończenia brzegów powierzchni ciast okrągłych
Zalety produktu:
- Wydajność do 7 ciast/min. przy zaciąganiu kremem
- Urządzenie może być stosowane nad taśmami transportowymi do automatycznego nadziewania i zacierania kremem ciast
- Dozowanie kontrolowane mechanizmem Servo w celu zapewnienia jednakowo spójnych porcji niezależnie od konsystencji produktu
- Doskonałe urządzenie dla stosowania bardzo małych i dokładnych porcji dozowania
- Konstrukcja ze stali nierdzewnej, nie wymagająca użycia narzędzi, umożliwia szybkie umycie urządzenia i zmianę produktu
Dane techniczne:
- Zakres dozy: 5 ml – 1060 ml
- Pojemność leja (stożkowy zbiornik): 52 litry
- Prędkość: do 120 dozowań / min. (7 200 dozowań / godz.) w zależności od konsystencji i wielkości porcji dozowanego produktu
- Urządzenie wolnostojące lub jako element zinterowanej linii produkcyjnej
- Wielkość cząsteczki (miękkiej): do 19mm przy użyciu dyszy PC lub obrotowej dyszy odcinającej
- Wymiary urządzenia: 162 x 81 x 193 cm
- Zasilanie: powietrze: 3 CFM przy 80 psi (85 litrów/min. przy 5.5 bar), elekryczne: 230V AC, 1 faza, 10A, 50-60 Hz (non GFI supply)