PLN

Urządzenie do produkcji ciast szprychowych Weisse

Strona główna Cukiernictwo Dozowanie, nadziewanie Dozowanie Urządzenie do produkcji ciast szprychowych Weisse
Czas realizacji zamówienia:
3-6 tygodni
SKU
WEI_ESFG
Michał Barcicki
phone icon 507 [wyświetl numer]

Urządzenie do produkcji ciast szprychowych Weisse.

Weisse SFG / ESFG to urządzenie dozujące do wytwarzania produktów z ciasta parzonego lub innych ciast o podobnej konsystencji.

Urządzenie umieszcza się bezpośrednio nad wanną z rozgrzanym tłuszczem. Może być zamocowane na ruchomym wsporniku lub ramieniu przytwierdzonym do ściany. Zastosowanie wymiennych końcówek pozwala na dozowanie gniazdek, donatów, pączków, mini pączków, racuchów oraz kulek twarogowych o różnej gramaturze bezpośrednio na gorący tłuszcz.

Używając urządzenia z elektrycznym sterowaniem można być pewnym, że dzięki stałej prędkości wyrzutu, produkty zawsze wyjdą w identycznym kształcie i rozmiarze. Dostępny tryb pojedynczego, lub ciągłego dozowania.



Cechy i zalety urządzenia:

    • wyrzucanie dwóch kulek twarogowych podczas jednego taktu,
    • regulacja wielkości porcji w zakresie od ok 10 do 80 g,
    • łatwa i bezpieczna obsługa oraz czyszczenie,
    • urządzenia i wysięgniki nie wymagają konserwacji,
    • wykonanie: aluminium – żeliwo,
    • lej: odporne na uszkodzenia tworzywo,
    • końcówki/stemple: stal nierdzewna.


Dane techniczne

Weisse ESFG

Weisse SFG

Ilość taktów na minutę 48 do 50
Pojemność leja 7 litrów 7 litrów
Dopuszczalna temperatura -40 do + 65 -40 do + 65
Regulacja gramatury około 10 - 80 g, zależnie od zastosowanej końcówki około 10 - 80 g, zależnie od zastosowanej końcówki
Silnik 90 W, 230 V, 50 HZ, 0,95 A -
Przyłączenie Gniazdo z ochroną, 230 V, 10 A -
Wymiary 500 x 400 x 650 mm 500 x 400 x 550 mm
Waga urządzenia 27 kg 20 kg
Głośność <70 dB (A) -