Urządzenie do produkcji ciast szprychowych Weisse
Urządzenie do produkcji ciast szprychowych Weisse.
Weisse SFG / ESFG to urządzenie dozujące do wytwarzania produktów z ciasta parzonego lub innych ciast o podobnej konsystencji.
Urządzenie umieszcza się bezpośrednio nad wanną z rozgrzanym tłuszczem. Może być zamocowane na ruchomym wsporniku lub ramieniu przytwierdzonym do ściany. Zastosowanie wymiennych końcówek pozwala na dozowanie gniazdek, donatów, pączków, mini pączków, racuchów oraz kulek twarogowych o różnej gramaturze bezpośrednio na gorący tłuszcz.
Używając urządzenia z elektrycznym sterowaniem można być pewnym, że dzięki stałej prędkości wyrzutu, produkty zawsze wyjdą w identycznym kształcie i rozmiarze. Dostępny tryb pojedynczego, lub ciągłego dozowania.
Cechy i zalety urządzenia:
- wyrzucanie dwóch kulek twarogowych podczas jednego taktu,
- regulacja wielkości porcji w zakresie od ok 10 do 80 g,
- łatwa i bezpieczna obsługa oraz czyszczenie,
- urządzenia i wysięgniki nie wymagają konserwacji,
- wykonanie: aluminium – żeliwo,
- lej: odporne na uszkodzenia tworzywo,
- końcówki/stemple: stal nierdzewna.
Dane techniczne |
Weisse ESFG |
Weisse SFG |
Ilość taktów na minutę | 48 | do 50 |
Pojemność leja | 7 litrów | 7 litrów |
Dopuszczalna temperatura | -40 do + 65 | -40 do + 65 |
Regulacja gramatury | około 10 - 80 g, zależnie od zastosowanej końcówki | około 10 - 80 g, zależnie od zastosowanej końcówki |
Silnik | 90 W, 230 V, 50 HZ, 0,95 A | - |
Przyłączenie | Gniazdo z ochroną, 230 V, 10 A | - |
Wymiary | 500 x 400 x 650 mm | 500 x 400 x 550 mm |
Waga urządzenia | 27 kg | 20 kg |
Głośność | <70 dB (A) | - |