Maszyna dozująca BD3 Bakon Food Equipment
Maszyna dozująca BD3 Bakon Food Equipment
Model BD3 firmy BAKON to niewielkie urządzenie dozująco-nadziewające dedykowane dla małych firm produkcyjnych, takich jak cukiernie, firmy cateringowe, hotele i restauracje. Ze względu na łatwość użytkowania, dozownik BD3 zwiększa Twoje możliwości produkcyjne, a także umożliwia w łatwy sposób zwiększenie różnorodności produkcji. Ten nastawny model jest bardzo poręczny, lekki, łatwy w utrzymaniu i obsłudze. Urządzenie znajduje zastosowanie w dozowaniu ciasta, musu, kremu, bitej śmietany, budyniu, nadzienia owocowego z cząstkami miękkimi, zup, sałatek, puree, dań gotowych, marynat, sosów makaronowych i wielu innych. To kompaktowe urządzenie nastawne występuje w trzech konfiguracjach co w połączeniu z szerokim zasobem dostępnych akcesoriów stwarza wiele możliwości produkcyjnych.
Urządzenie zawiera w zestawie: lej (stożkowy zbiornik) 25l, blok dozujący, pedał noźny.
Najważniejsze cechy urządzenia:
- Lej stożkowy: 25 litrów,
- Wymienne cylindry dozujące,
- Szybkie i proste dozowanie objętościowe,
- Możliwość podłączenia wielu akcesoriów (np. końcówki nadziewającej lub końcówki dozującej z pistoletem)
Zalety urządzenia:
- Kompaktowy rozmiar – zmieści się na każdym stole roboczym,
- Regulacja prędkości i objętości dozowania,
- Konstrukcja w standardzie higienicznym HACCP,
- Możliwość mycia części mających kontakt z żywnością w zmywarkach,
- Wszystkie części robocze maszyny są rozbierane bez użycia narzędzi,
- Maszyna zapewnia minimalizację kosztów i jest energooszczędna,
- Możliwość szybkiej zmiany akcesoriów dozujących,
- Szeroki zakres dozowania: 10 ml - 550 ml.
Dane techniczne:
- Zakres dozy: 10 ml – 550 ml,
- Lej stożkowy: pojemność 25 litrów,
- Zasilanie powietrzem: ciśnienie robocze 4 bary,
- Zużycie powietrza przy 60 taktach na minutę wynosi 70 litrów,
- Wymiary urządzenia: głębokość 86 cm x wysokość 69 cm,
- Waga: ok. 20 kg.