PLN

Stacja składania i dekorowania tortów BD9 Bakon Food Equipment

Strona główna Cukiernictwo Dozowanie, nadziewanie Dozowanie Stacja składania i dekorowania tortów BD9 Bakon Food Equipment
Czas realizacji zamówienia:
4-8 tygodni
SKU
BAK_BD9_stacja_tort
Michał Barcicki
phone icon 507 [wyświetl numer]

Stacja składania i dekorowania tortów, dozownik BD9 Bakon Food Equipment

Stacja składania i dekorowania tortów BD9 firmy BAKON jest wyjątkowym dozownikiem z przeznaczeniem dla przemysłu cukierniczego. Ze względu na zastosowanie napędu servo i łatwość użytkowania, dozownik ten oferuje szerokie spektrum możliwości produkcyjnych. Dzięki zastosowaniu opcji wbudowanego dekoratora ciast i natrysku syropu uzyskujemy nowe możliwości wykorzystania urządzenia jako stacji wykańczania tortów. Za pomocą servo motoru i odpowiedniej przystawki można w bardzo szybki sposób zaciągnąć krem na boki i górę tortu przy zachowaniu ściśle określonej wielkości porcji. Ponadto urządzenie można wyposażyć w opcję nasączania biszkoptów różnego rodzaju syropami. Maszyna posiada elektroniczny panel sterowania z unikalnym oprogramowaniem dzięki czemu można zaprogramować wiele różnych receptur i zmieniać parametry urządzenia w zależności od potrzeb. Model BD9 został wyposażony w pneumatyczny, sterowany elektronicznie, system regulacji wysokości pracy urządzenia. Pozwala to na dostosowanie wysokości maszyny do stanowiska pracy. Wyposażając maszynę w szeroką gamę przystawek BAKON, urządzenie może być wykorzystywane jako standardowy dozownik płynnych i półpłynnych produktów.


Najważniejsze cechy urządzenia:

  • System sterowania z kolorowym ekranem dotykowym,
  • Pełna kontrola wielkości dozowanej porcji,
  • Elektroniczna funkcja przechowywania receptur,
  • Szeroka gama dostępnych w opcji wielkości cylindra: 4 różne cylindry dozujące,
  • Łatwe wprowadzanie ustawień parametrów takich jak wysokość robocza maszyny, częstotliwość taktowania i pojemność dozowania, itp.
  • Pneumatyczny system regulacji wysokości pracy urządzenia sterowany z poziomu ekranu dotykowego,
  • Szeroki wybór opcji wyposażenia.


Zalety urządzenia:

  • Zakres dozowania: 10 – 1100 ml,
  • Servo napęd zapewnia dokładność dozowanej porcji,
  • Mobilna kompaktowa konstrukcja na kołach z hamulcem,
  • Solidne wykonanie maszyny w standardzie higienicznym,
  • Możliwość mycia części mających kontakt z żywnością w zmywarkach,
  • Urządzenie wolnostojące lub jako element zintegrowanej linii produkcyjnej,
  • Ergonomiczna i trwała konstrukcja ze stali nierdzewnej i materiałów niekorodujących,
  • Wszystkie części robocze maszyny są rozbierane bez użycia narzędzi,
  • Możliwość szybkiej zmiany akcesoriów dozujących.


Urządzenie zawiera:

  • Sterowany elektronicznie dozownik BD9 z funkcją servo,
  • Uchwyt wraz przystawką (dyszą) do wykańczania ciast i tortów – warstwowanie góry oraz zaciąganie kremem góry i boków tortów,
  • Spryskiwacz syropu (tylko w wersji FE8200.0067 z natryskiem syropu)
  • Stół obrotowy z regulacją wysokości,
  • Blat roboczy z manualną regulacją wysokości co 5 lub 10mm,
  • Ramę z pneumatycznym systemem regulacji wysokości maszyny,
  • Wyposażenie jako dodatkowa opcja: cylindry, lej, pedał nożny, dysze, igły i inne.


Dane techniczne:

  • Zakres dozy: 10 ml – 1100 ml,
  • Lej stożkowy (opcja): pojemność 35 lub 65 litrów,
  • Zasilanie powietrzem: ciśnienie robocze 4 bary,
  • Zasilanie elektryczne 230V.