Stacja składania i dekorowania tortów BD9 Bakon Food Equipment
4-8 tygodni

Stacja składania i dekorowania tortów, dozownik BD9 Bakon Food Equipment
Stacja składania i dekorowania tortów BD9 firmy BAKON jest wyjątkowym dozownikiem z przeznaczeniem dla przemysłu cukierniczego. Ze względu na zastosowanie napędu servo i łatwość użytkowania, dozownik ten oferuje szerokie spektrum możliwości produkcyjnych. Dzięki zastosowaniu opcji wbudowanego dekoratora ciast i natrysku syropu uzyskujemy nowe możliwości wykorzystania urządzenia jako stacji wykańczania tortów. Za pomocą servo motoru i odpowiedniej przystawki można w bardzo szybki sposób zaciągnąć krem na boki i górę tortu przy zachowaniu ściśle określonej wielkości porcji. Ponadto urządzenie można wyposażyć w opcję nasączania biszkoptów różnego rodzaju syropami. Maszyna posiada elektroniczny panel sterowania z unikalnym oprogramowaniem dzięki czemu można zaprogramować wiele różnych receptur i zmieniać parametry urządzenia w zależności od potrzeb. Model BD9 został wyposażony w pneumatyczny, sterowany elektronicznie, system regulacji wysokości pracy urządzenia. Pozwala to na dostosowanie wysokości maszyny do stanowiska pracy. Wyposażając maszynę w szeroką gamę przystawek BAKON, urządzenie może być wykorzystywane jako standardowy dozownik płynnych i półpłynnych produktów.
Najważniejsze cechy urządzenia:
- System sterowania z kolorowym ekranem dotykowym,
- Pełna kontrola wielkości dozowanej porcji,
- Elektroniczna funkcja przechowywania receptur,
- Szeroka gama dostępnych w opcji wielkości cylindra: 4 różne cylindry dozujące,
- Łatwe wprowadzanie ustawień parametrów takich jak wysokość robocza maszyny, częstotliwość taktowania i pojemność dozowania, itp.
- Pneumatyczny system regulacji wysokości pracy urządzenia sterowany z poziomu ekranu dotykowego,
- Szeroki wybór opcji wyposażenia.
Zalety urządzenia:
- Zakres dozowania: 10 – 1100 ml,
- Servo napęd zapewnia dokładność dozowanej porcji,
- Mobilna kompaktowa konstrukcja na kołach z hamulcem,
- Solidne wykonanie maszyny w standardzie higienicznym,
- Możliwość mycia części mających kontakt z żywnością w zmywarkach,
- Urządzenie wolnostojące lub jako element zintegrowanej linii produkcyjnej,
- Ergonomiczna i trwała konstrukcja ze stali nierdzewnej i materiałów niekorodujących,
- Wszystkie części robocze maszyny są rozbierane bez użycia narzędzi,
- Możliwość szybkiej zmiany akcesoriów dozujących.
Urządzenie zawiera:
- Sterowany elektronicznie dozownik BD9 z funkcją servo,
- Uchwyt wraz przystawką (dyszą) do wykańczania ciast i tortów – warstwowanie góry oraz zaciąganie kremem góry i boków tortów,
- Spryskiwacz syropu (tylko w wersji FE8200.0067 z natryskiem syropu)
- Stół obrotowy z regulacją wysokości,
- Blat roboczy z manualną regulacją wysokości co 5 lub 10mm,
- Ramę z pneumatycznym systemem regulacji wysokości maszyny,
- Wyposażenie jako dodatkowa opcja: cylindry, lej, pedał nożny, dysze, igły i inne.
Dane techniczne:
- Zakres dozy: 10 ml – 1100 ml,
- Lej stożkowy (opcja): pojemność 35 lub 65 litrów,
- Zasilanie powietrzem: ciśnienie robocze 4 bary,
- Zasilanie elektryczne 230V.