Urządzenie do natrysku emulsji Bazz 10 Bakon Food Equipment
4-8 tygodni
Urządzenie natryskujące emulsję Bazz 10 Bakon Food Equipment
Bazz10 to kompaktowe urządzenie służące do natryskiwania emulsji jajowej lub tłuszczowej na wyroby piekarnicze. Maszyna posiada 10-litrowy zbiornik ciśnieniowy wyposażony w zestaw dwóch węży zakończonych pistoletem natryskowym. Każdy z węży posiada regulator ciśnienia oraz miernik ciśnienia. Dwa regulatory pozwalają na ustawienie odpowiedniego ciśnienia cieczy oraz powietrza. Manometry pozwalają na kontrolę ciśnienia powietrza oraz cieczy. Napełnienie zbiornika maszyny jest niezwykle łatwe, dzięki łatwej do otwarcia pokrywie. Obsługa maszyny jest prosta i intuicyjna. Po podniesieniu pokrywy należy wlać produkt, który będzie użyty do natrysku, ustawić ciśnienie powietrza oraz natrysku cieczy i maszyna jest gotowa do użycia!
Cechy i zalety urządzenia:
- maszyna prosta w obsłudze,
- solidna budowa,
- zbiornik ciśnieniowy o pojemności 10l,
- zestaw dwóch węży, każdy z regulatorem ciśnienia i manometrem,
- szybkie napełnianie zbiornika dzięki łatwo zdejmowalnej pokrywie,
- hak na pistolety natryskowe (gdy nie są w użyciu),
- opcjonalny wózek.
Zastosowanie:
- urządzenie nadaje się do natrysku emulsji jajowej lub oleju na produkty umiejscowione na blachach i formach do pieczenia,
- zimne i płynne ciecze jak masa jajeczna, olej, mleko, woda.