PLN

Żelownica JELLY TRAITEUR Bakon Food Equipment

Strona główna Cukiernictwo Dekoracja cukiernicza Żelownica JELLY TRAITEUR Bakon Food Equipment
Czas realizacji zamówienia:
na zamówienie
SKU
BAK_ZJT
Michał Barcicki
phone icon 507 [wyświetl numer]

Żelownica Jelly Easy Bakon Food Equipment

Jelly Traiteur to żelownica łącząca najnowsze rozwiązania w dziedzinie natryskowego nakładania żelu z tradycyjnym użyciem surowca. Może ona pracować na żelu gotowym do użycia zaciąganym wprost z kartonu, ale posiada również własny zintegrowany, podgrzewany zbiornik różniący się pojemnością z zależności od modelu.

Maszyna ta wyróżnia się nie tylko nowoczesnym wyglądem, ale również ergonomią, łatwą obsługą i łatwością utrzymania w higienie. Oprócz podgrzewanego zbiornika, Jelly Traiteur posiada również podgrzewany wąż zakończony pistoletem natryskowym.

Dodatkową zaletą czyniącą tą maszynę jeszcze bardziej uniwersalną jest możliwość ustawienia temperatury oraz ciśnienia natrysku żelu. Do pracy z tym urządzeniem można używać niemalże każdego rodzaju żelu. Obsługa jest bardzo prosta, a spust pistoletu uruchamia się bez użycia siły. System ogrzewania jest zamknięty i nie powoduje żadnego zagrożenia dla obsługi.

Cechy i zalety urządzenia:

  • w maszynie można użyć niemal każdego rodzaju żelu,
  • maszyna wyposażona jest w zbiornik ciśnieniowy utrzymujący odpowiednią temperaturę żelu,
  • maszynę można wyposażyć w jeden lub dwa elektrycznie podgrzewane węże zakończone pistoletem natryskowym,
  • pistolety natryskowe posiadają wymienne dysze,
  • maszyna jest ruchoma – posiada 4 kółka w tym 2 z hamulcami,
  • panel kontrolny posiada: manometr, reduktor powietrza, wyłącznik, analogowy regulator temperatury, kontrolki zasilania i nagrzewania,
  • maszyna wykonana jest ze stali nierdzewnej i innych niekorozyjnych materiałów,
  • do używania maszyny konieczne jest zewnętrzne doprowadzenie powietrza pod ciśnieniem,
  • pistolet natryskowy może być przechowywany w wbudowanym uchwycie,
  • maszyna dostępna jest w dwóch modelach: Server – z pojedynczym zbiornikiem, bądź Twin –  z dwoma zbiornikami, o dwóch dostępnych pojemnościach każdy.

Dane techniczne:

  • wymiary (dł. x szer. x wys.): 545 x 700 x 805 mm,
  • waga: ok. 90 kg,
  • moc: 3,2 kW,
  • ciśnienie natrysku: regulowane 0 – 3,2 bar,
  • napięcie: 230 VAC / 60 Hz,
  • nagrzania zbiornika: 20 – 80 ºC,
  • stała temp. nagrzania węża: 65 ºC,
  • żelownica dostępna jest w 4 rozmiarach:
  • Server Traiteur – 10 l,
  • Server Traiteur – 20 l,
  • Twin Traiteur – 2 zbiorniki 10 l,
  • Twin Traiteur – 2 zbiorniki 20 l.

Zobacz również

/Zobacz również inne produkty z tej kategorii

Urządzenie do natrysku emulsji Bazz 10 Bakon Food Equipment
Urządzenie do natrysku emulsji Bazz 10 Bakon Food Equipment
8 683,26 zł 10 680,41 zł
Urządzenie do natrysku emulsji Bazz 40 Bakon Food Equipment
Urządzenie do natrysku emulsji Bazz 40 Bakon Food Equipment
15 296,94 zł 18 815,24 zł
Urządzenie do natrysku masy Bazz 33 Bakon Food Equipment
Urządzenie do natrysku masy Bazz 33 Bakon Food Equipment
18 311,34 zł 22 522,95 zł