PLN

Krajalnica wertykalna TKSM Krumbein

Strona główna Cukiernictwo Krojenie Pionowe na sztuki Krajalnica wertykalna TKSM Krumbein
Czas realizacji zamówienia:
na zamówienie
SKU
TKSM-600-Multi-RL-09-2018
Michał Barcicki
phone icon 507 [wyświetl numer]

Krajalnica wertykalna-pionowa TKSM Krumbein Rationell

Wszystkie krajalnice firmy Krumbein Rationell służące do krojenia tortów lub produktów wzdłużnych wyposażone są w nowatorski system noża tnącego, składającego się z dwóch, ząbkowanych ostrzy poruszających się naprzemiennie wobec siebie. Taka technologia pozwala na precyzyjne cięcie produktów bez powodowania uszkodzeń ich struktury. Noże są podgrzewane, a ich temperatura jest płynnie regulowana. Dzięki temu możemy kroić produkty lekko zmrożone lub pokryte wierzchnio materiałem kruchym jak np. czekolada. Dzięki komputerowemu sterowaniu możemy wprowadzić do pamięci 64 gotowe programy pracy. W obrębie każdego programu możemy ustawić dowolnie kilka parametrów takich jak: średnica i wysokość produktu, szybkość krojenia (w fazie początkowej, środkowej i końcowej oddzielnie), szybkość wychodzenia noża z produktu, temperatura noża, głębokość krojenia (przecięcie całkowite lub tylko płytkie nacięcie), częstotliwość oczyszczania noża. Zmiana systemu pracy z krojenia produktów okrągłych na wzdłużne odbywa się manualnie.

Wydajność zależy od rodzaju krojonych produktów, ich struktury i temperatury oraz ilości porcji. Maszyny są mobilne, dzięki wyposażeniu je w kółka transportowe.

Najważniejsze cechy urządzenia:

  • Podwójny system ostrzy pozwalający na delikatne i precyzyjne cięcie
  • Podgrzewany nóż
  • Bardzo dobra precyzja i jakość krojenia
  • Dowolna liczba krojonych części
  • Szeroka gama sterowań: od manualnego po komputerowe z listą 64 programów
  • Łatwa i przyjazna obsługa
  • Możliwość zapisywania programów z nazwą produktów
  • Możliwość wykorzystania maszyny do krojenia produktów okrągłych i wzdłużnych


Krajalnica przystosowana do cięcia różnych produktów z branży piekarniczej i cukierniczej.