PLN

Piec konwekcyjny z zaparowaniem, seria HTB, model HTB-5, Fines

Strona główna Piekarnictwo Piece Piecyki sklepowe Piec konwekcyjny z zaparowaniem, seria HTB, model HTB-5, Fines
50 627,38 zł 41 160,47 zł
Czas realizacji zamówienia:
4-8 tygodni
W magazynie
SKU
FIN_100-301
Najniższa cena netto w ciągu ostatnich 30 dni: 9 148,60 €
Piotr Kulik
phone icon 507 [wyświetl numer]
-
+

Piec konwekcyjny z zaparowaniem, seria HTB, model HTB-5, Fines

FINES FB-S/HTB to seria nowa generacja pieców konwekcyjnych z zaparowaniem dedykowana do wypieków zarówno produktów piekarniczych, słodkich (cukierniczych) jak i gastronomicznych bezpośrednio w punkcie sprzedaży lub na zapleczu produkcyjnym.

Piece mogą być również łączone w zestawy: KONWEKCJA (HTB) + PÓŁKA (FIN-DEKO) + PODSTAWA lub GAROWNIA zależnie od potrzeb wypiekowych, co znacznie poprawia elastyczność dopasowania pieca do danego miejsca wypiekowego.

Wykonanie pieców jest bardzo solidne, widać dbałość o najmniejsze szczegóły techniczne, co przekłada się na ich trwałość i użytkowość funkcjonalną również z punktu widzenia obsługi – ekspedientki – dla, której sterowanie jest bardzo intuicyjne.

Przeznaczenie:

rogalik

Piece serii HTB to jedyne tego typu piece na rynku posiadające podwójną parownicę. Te piece idealnie symulują odpiek pieczywa jak w piecach półkowych (FIN-DEKO) a jednocześnie dają o wiele większą powierzchnię wypiekową w porównaniu do pieców półkowych. HTB to solidne piece konwekcyjne z systemem zaparowania. Własna konstrukcja (FINES), solidność wykonania oraz łatwość obsługi panelu sterowania świadczy o tym, że piec ten jest elementem profesjonalnego sprzętu piekarniczego porównywalnego produktami dostępnymi na rynku.

Piece HTB-MINI wyposażone są w stopniowe pieczenie, płynną regulację prędkości wentylatora oraz pracę w rewersie, co daje równomierne efekty pieczenia na wszystkich blachach w komorze. Jakość wypieku zapewniają również mocne grzałki i wysoka gęstość izolacji pieca. Te dwie cechy są niezbędne do zapewnienia stabilnej temperatury po załadowaniu pieca oraz do równomiernego wypieku produktu.

Konstrukcja:

  • okrągłe i wyprofilowane krawędzie wewnętrzne = proste czyszczenie,
  • szybko zdejmowane prowadnice półek i osłona wentylatora,
  • mocne elementy grzewcze ze stali nierdzewnej = długa żywotność,
  • podwójne drzwi z hartowanego szkła antyrefleksyjnego,
  • jasne wewnętrzne oświetlenie halogenowe,
  • wytrzymały uchwyt z materiału o niskim przewodnictwie cieplnym,
  • odporna na wysokie temperatury silikonowa podkładka pod drzwi,
  • gruba izolacja z ceramiki i wełny mineralnej,
  • odporna na rdzę konstrukcja ze stali nierdzewnej INOX 304/430,
  • możliwość łączenia z tradycyjnymi piecami pokładowymi FIN-DEKO 6/4 i 6/8,
  • wyprodukowany zgodnie z rozporządzeniem CE.

Nowy, rewolucyjny system parowania:

system_parowania

Innowacyjne połączenie dwóch systemów parowania zintegrowanych w jednym piecu umożliwia doskonałą regulację podania pary podczas wszystkich etapów procesu pieczenia. Technologia zaawansowanego wydajnego generatora pary pośredniej zapewnia odpowiednie zaparowanie przy minimalnych spadkach temperatury w komorze, co ma istotne znaczenie zwłaszcza w początkowej fazie procesu pieczenia. Można łączyć systemy parowania odśrodkowego (z wentylatora) i pośredniego (z parownicy) podczas wszystkich etapów procesu wypieku, dzięki czemu można dostosować zaparowanie idealnie do potrzeb danego pieczywa.


Ulepszone sterowanie wentylatorem:

sterowanie_wentylatorem

Wybór aż 10 prędkości wentylatora zapewnia optymalne warunki do pieczenia każdego rodzaju produktów, również tych bardzo delikatnych – nie lubiących intensywnego obiegu powietrza w komorze. Superszybka zmiana obrotów wentylatora zapewnia równomierne pieczenie wszystkich produktów na każdej z blach w komorze.

Obroty wentylatora zmieniają się w ciągu zaledwie 2 sekund, nawet przy maksymalnej prędkości wentylatora, co poprawia jakość i wygląd wypiekanych produktów. Natychmiastowe i miękkie zablokowanie wentylatora przy każdym otwarciu drzwi zapobiega utracie energii i ciepła.


Automatyczny system mycia:

Bardzo prosty, skuteczny, wysokociśnieniowy system czyszczenia został opracowany dla pieców HTB. Teraz można wyczyścić swój piec przy użyciu zaledwie 20 litrów wody dzięki doskonale zaprojektowanemu urządzeniu płuczącemu i wysokowydajnej, cichej pompie wodnej. Wnętrze pieca jest doskonale wyczyszczone (łącznie ze wszystkimi krawędziami, szybą drzwi i częściami wentylatora umieszczonego za tylną pokrywą).

Odświeżanie komory w trakcie wypieku:

od_wie_anie_komory

Funkcja ta odświeża wnętrze komory podczas ostatniego etapu procesu pieczenia, osuszając powietrze i w razie potrzeby chłodząc wnętrze. Wszystko to pozwala nadać wypiekanym produktom idealny, końcowy, lśniący wygląd.

Odświeżanie komory odbywa się automatycznie. Jest to proces kontrolowany z poziomu programu pieczenia.


Sterowanie w piecu:

sterowanie

Nowa generacja sterowania S-CONTROL LCD to zdecydowana przewaga technologiczna nad innymi piecami. Sterowanie pozwala na ustawienie zróżnicowanego poziomu dostępu dla:

  • ekspedientki: widoczne tylko piktogramy produktów,
  • kierownika: możliwość edycji i zmiany programów,
  • serwisu: pełna konfiguracja ustawień.

Co bez wątpienia jest zaletą w przypadku, gdy w sklepie jest rotacja personelu. Ponadto zarówno kierownik jak i serwis pieca może sprawdzać HACCP online i sterować nim poprzez internet.

Taka funkcja jest bardzo przydatna w przypadku sieci sklepów, posiadanych w ramach 1 firmy i zdecydowanie pozwala na redukowanie kosztów związanych ze zmianami programów i ustawień lub wstępną diagnozą serwisową pieca.

Pozostałe funkcje sterowania:

  • panel sterujący typu „touch” – dotykowy 7’ ekran,
  • dodatkowo pokrętło nawigacji ułatwiające pracę,
  • obsługa panelu: manualnie / automatycznie (programy),
  • 99 programów z możliwością ustawienia do 6-ciu kroków w każdym programie 8-iu (HTB) parametrów w każdym kroku: 1- wstępne rozgrzanie komory, 2- prędkość wentylatora; 10 stopni, 3- czas pieczenia, 4- temperatura pieczenia, 5- ilość pary w ml wody, 6- zamknięcie, uchylenie lub otwarcie komina, 7- przewietrzanie komory pieca (tylko HTB), 8- typ zaparowania; statyczny i dynamiczny (tylko HTB),
  • funkcja przedłużenia wypieku (tzw. ”dopiekanie”),
  • gniazdo USB do przenoszenia programów,
  • podłączenie LAN do sieci internetowej,
  • funkcja mycia z wyborem stopnia zabrudzenia komory.

Dane techniczne:

  • typ urządzenia: piec konwekcyjny z zaparowaniem [podwójna parownica],
  • typ sterowania: HTB (S-CONTROL LCD),
  • ilość blach 40x60 cm: 5,
  • dystans między blachami: standardowy 90 mm / opcjonalny 75 mm,
  • wymiary pieca: 980x840xh750 mm,
  • system zaparowania: HTB Generator pary / FBX-S woda na wentylator,
  • max. temperatura: +260°C,
  • moc generatora pary: 2,9 kW,
  • moc zainstalowana: 3x 20A,
  • zabezpieczenie: 12,1 + 2,9 = 15 kW,
  • podłączenie: ~400V 50Hz + opcjonalnie ~230V 50Hz,
  • waga FBX-S//HTB: 156 kg.

Opcjonalnie za dopłatą:

  • podstawa HTB-CU10/90: ilość blach: 10x 40x60 cm, wymiary: 930x750xh900 mm, waga: 29kg, materiał INOX – AISI304, koła z hamulcem,
  • podstawa HTB-CU8/75: iość blach: 8x 40x60 cm, wymiary: 930x750xh750 mm, waga: 25kg, materiał INOX – AISI304, koła z hamulcem,
  • podstawa HTB-CU6/50: ilość blach: 6x 40x60 cm, wymiary: 930x750xh500 mm, waga: 23kg , materiał INOX – AISI304, koła z hamulcem,
  • podstawa HTB-CU6/CE: ilość blach: 6x 40x60 cm, wymiary: 930x750xh270 mm, waga: 18kg, materiał INOX – AISI304, koła z hamulcem,
  • okap kondensacyjny HTB-HK:wymiary: 930x880xh340 mm, zasilanie: ~230V/50Hz (podłączenie do pieca), moc: 80W, waga: 30 kg, materiał INOX – AISI304, efektywność: 88-94%,
  • zestaw 6 blach piekarniczych 40x60 cm, 3R. Teflon + rękawice,
  • system filtracji pieca marki BRITA. Model PURITY C150.

W cenie urządzenia zawarte są koszty opakowania oraz koszty sprowadzenia do Polski. Nie ujęte są koszty dostawy w kraju, uruchomienia i ewentualnie wdrożenia technologicznego.

Zobacz również

/Zobacz również inne produkty z tej kategorii

Piec konwekcyjny z zaparowaniem, seria HTB, model HTB-8, Fines
Piec konwekcyjny z zaparowaniem, seria HTB, model HTB-8, Fines
PROMOCJA
49 356,03 zł 55 856,33 zł 60 707,93 zł 68 703,29 zł
Piec konwekcyjny z zaparowaniem, seria HTB Mini, model HTBM-60, Fines
Piec konwekcyjny z zaparowaniem, seria HTB Mini, model HTBM-60, Fines
PROMOCJA
20 057,89 zł 22 562,99 zł 24 671,22 zł 27 752,48 zł
Piec konwekcyjny z zaparowaniem, seria HTB Mini, model HTBM-40, Fines
Piec konwekcyjny z zaparowaniem, seria HTB Mini, model HTBM-40, Fines
PROMOCJA
18 751,35 zł 21 078,28 zł 23 064,14 zł 25 926,28 zł
Piec półkowy do pizzy ES660 Fines
Piec półkowy do pizzy ES660 Fines
PROMOCJA
Już od 11 772,35 zł 13 024,89 zł 14 479,99 zł 16 020,62 zł
Piec konwekcyjny z zaparowaniem, seria HTB, model HTB-5, Fines
Piec konwekcyjny z zaparowaniem, seria HTB, model HTB-5, Fines
PROMOCJA
41 160,47 zł 46 543,19 zł 50 627,38 zł 57 248,12 zł
Piec konwekcyjny z zaparowaniem, seria HTB, model HTB-10, Fines
Piec konwekcyjny z zaparowaniem, seria HTB, model HTB-10, Fines
PROMOCJA
59 016,49 zł 66 834,13 zł 72 590,28 zł 82 205,98 zł

Akcesoria

/Poniżej znajdą Państwo dedykowane akcesoria

Blacha bagietkowa K 5-8 muld, Kempf
Blacha bagietkowa K 5-8 muld, Kempf
149,73 zł 184,17 zł
Blacha pełna 2 rantowa (do czyszcz.) AL. 2 mm, Kempf
Blacha pełna 2 rantowa (do czyszcz.) AL. 2 mm, Kempf
107,26 zł 131,93 zł
Blacha perforowana 3 rantowa AL. 1,5 mm, Kempf
Blacha perforowana 3 rantowa AL. 1,5 mm, Kempf
91,42 zł 112,45 zł
Forma Alusteel składana, Bico
Forma Alusteel składana, Bico
PROMOCJA
34,91 zł 49,09 zł 42,92 zł 60,38 zł
Forma zespolona babka z kominkiem, Bico
Forma zespolona babka z kominkiem, Bico
304,86 zł 374,98 zł
Forma tłoczona do wypieku ciasta typu STOLLEN, Bico
Forma tłoczona do wypieku ciasta typu STOLLEN, Bico
209,66 zł 257,88 zł
Forma wypiekowa do tarty z wyjmowanym dnem, śr.16-30cm, Ametalurgica
Forma wypiekowa do tarty z wyjmowanym dnem, śr.16-30cm, Ametalurgica
14,85 zł 18,27 zł
Forma do wypieku karbowana 23-34cm, teflon, Ametalurgica
Forma do wypieku karbowana 23-34cm, teflon, Ametalurgica
23,40 zł 28,78 zł
Forma do babki SAVARIN śr.21-26cm, teflon, Ametalurgica
Forma do babki SAVARIN śr.21-26cm, teflon, Ametalurgica
31,54 zł 38,79 zł
Rękawice piekarskie z jednym palcem HERT, wzm.skórą 350-400 mm, Schneider
Rękawice piekarskie z jednym palcem HERT, wzm.skórą 350-400 mm, Schneider
98,31 zł 120,92 zł