Piec konwekcyjny z zaparowaniem, seria HTB Mini, model HTBM-60, Finess
4-8 tygodni
Piec konwekcyjny z zaparowaniem, seria HTB Mini, model HTBM-60, Fines
FINES HTB Mini to nowa generacja pieców konwekcyjnych z zaparowaniem dedykowana do wypieków zarówno produktów piekarniczych jak i słodkich (cukierniczych) bezpośrednio w punkcie sprzedaży lub na zapleczu produkcyjnym.
Piece HTB Mini mogą być łączone w zestawy zależnie od potrzeb wypiekowych, co znacznie poprawia elastyczność dopasowania pieca do danego miejsca wypiekowego. Kompaktowe wymiary pozwalają na zastosowanie pieców w punktach, gdzie ilość miejsca jest w znaczny sposób ograniczona.
Wykonanie pieców jest bardzo solidne, widać dbałość o najmniejsze szczegóły techniczne, co przekłada się na ich trwałość i użytkowość funkcjonalną również z punktu widzenia obsługi – ekspedientki – dla, której sterowanie jest bardzo intuicyjne.
Przeznaczenie:
Piece serii HTB-MINI to kompaktowe i niewielkie, a jednocześnie wydajne i solidne piece konwekcyjne z systemem zaparowania. Własna konstrukcja (FINES), solidność wykonania oraz łatwość obsługi panelu sterowania świadczy o tym, że piec ten jest elementem profesjonalnego sprzętu piekarniczego porównywalnego z większymi i droższymi produktami dostępnymi na rynku.
Piece HTB-MINI wyposażone są w stopniowe pieczenie, płynną regulację prędkości wentylatora oraz pracę w rewersie, co daje równomierne efekty pieczenia na wszystkich blachach w komorze. Jakość wypieku zapewniają również mocne grzałki i wysoka gęstość izolacji pieca. Te dwie cechy są niezbędne do zapewnienia stabilnej temperatury po załadowaniu pieca oraz do równomiernego wypieku produktu.
Grupa nowych pieców konwekcyjnych HTB-MINI składa się z dwóch wielkości:
- HTB-60 (dla blach 60×40 cm),
- HTB-40 (dla blach 40×40 cm).
Konstrukcja:
- okrągłe i wyprofilowane krawędzie wewnętrzne = proste czyszczenie,
- szybko zdejmowane prowadnice półek i osłona wentylatora,
- mocne elementy grzewcze ze stali nierdzewnej = długa żywotność,
- podwójne drzwi z hartowanego szkła antyrefleksyjnego,
- jasne wewnętrzne oświetlenie halogenowe,
- wytrzymały uchwyt z materiału o niskim przewodnictwie cieplnym,
- odporna na wysokie temperatury silikonowa podkładka pod drzwi,
- gruba izolacja z ceramiki i wełny mineralnej,
- odporna na rdzę konstrukcja ze stali nierdzewnej INOX 304/430,
- możliwość łączenia z tradycyjnymi piecami pokładowymi FIN-DEKO (piece półkowe),
- wyprodukowany zgodnie z rozporządzeniem CE.
Sterowanie w piecu + HTB OVEN MANAGER:
- LCD, 7-calowy kolorowy, ekran dotykowy,
- obsługa manualna/programowa,
- 99 programów z możliwością ustawienia do 6-ciu kroków w każdym programie oraz 6-ciu parametrów w każdym kroku: wstępne rozgrzanie komory, ustawienie temperatury grzałek górnych i dolnych, czas pieczenia, o zaparowanie, ilość pary w ml wody, zamknięcie, uchylenie lub otwarcie komina, funkcja przedłużenia wypieku (tzw. ”dopiekanie”),
- gniazdo USB do przenoszenia programów,
- podłączenie LAN do sieci internetowej,
- graficzny wybór programu (piktogramy),
- przycisk bezpośredni wydłużenia czasu pieczenia,
- ręczny / automatyczny wtrysk pary,
- zatrzymanie wentylatora po zakończeniu procesu zaparowania,
- podwójna prędkość wentylatora,
- automatyczna klapa kominowa z silnikiem,
- odwracalne obroty wentylatora (lewo/prawo),
- automatyczne podgrzewanie na zadaną temperaturę pieczenia,
- LED oświetlenie wewnętrzne,
- HTB OVEN MANAGER umożliwiający zarządzaniem wieloma piecami przez sieć internetową.
Dane techniczne:
- 3x 40x60 cm (0,72 m2),
- dystans: 85 mm,
- wymiary: 930x720xh460 mm,
- zasilanie: ~3Ph/400V/50/60Hz,
- zabezpieczenie: 3x16A,
- moc zainstalowana: 5,2kW,
- max. temp. +260°C,
- podłączenie wody: ¾”,
- wyjście wody: d=50 mm,
- waga: 65kg.
Podstawy:
- podstawa FBM-600/20 WT - pojemnik na wodę 10L, wymiary: 930x650xh200 mm, waga: 16kg, materiał INOX – AISI304,
- podstawa FBM-600/35 WT - ilość blach: 2x 40x60 cm, pojemnik na wodę 10L, wymiary: 930x650xh350 mm, waga: 19kg, materiał INOX – AISI304,
- podstawa FBM-600/90 WT - ilość blach: 5x 40x60 cm, pojemnik na wodę 10L, wymiary: 930x650xh900 mm, waga: 28kg, materiał INOX – AISI304, koła z hamulcem,
- podstawa FBM-606/90 WT - ilość blach: 6x 40x60 cm, pojemnik na wodę 10L, wymiary: 930x650xh900 mm, waga: 20kg, materiał INOX – AISI304, koła z hamulcem,
- okap kondensacyjny FBM-K60 - wymiary: 930x840xh220 mm, zasilanie: ~230V/50Hz (podłączenie do pieca), moc: 60W, waga: 20kg, materiał INOX – AISI304, efektywność: 88-94%.
Dodatkowe opcje pieca za dopłatą:
- piec w wersji z drzwiami otwieranymi na lewą stronę,
- złączenie dwóch pieców w jeden zestaw (connection kit),
- zasilanie ~230V/3/50Hz zamiast ~400V/3/50Hz,
- wersja ULTIMATE PREMIUM. Malowanie proszkowo na kolor matowy antracyt,
- system zdalnego zarządzania piecem przez sieć WI-FI/LTE /1 piec,
- licencja na użytkowanie oprogramowania do zdalengo zarządzania piecami via WI-FI/LTE [licencja roczna niezależnie od ilości pieców]. Pierwszy rok jest bezpłatny,
- zestaw 6 blach piekarniczych 40x60 cm, 3R. Teflon + rękawice,
- system filtracji pieca marki BRITA. Model PURITY C150.
W cenie urządzenia zawarte są koszty opakowania oraz koszty sprowadzenia do Polski. Nie ujęte są koszty dostawy w kraju, uruchomienia i ewentualnie wdrożenia technologicznego.