Piec przelotowy do pizzy ITES 60 WP Riehle
Piec przelotowy do pizzy ITES 60 WP Riehle
Dzięki zastosowaniu systemu grzewczego na podczerwień, produkt wypiekany jest znacznie szybciej niż przy użyciu zwykłych, konwencjonalnych systemów grzewczych.
Ciepło podczerwone ogrzewa produkt od wewnątrz, podczas gdy ciepło konwencjonalne ogrzewa produkt od zewnątrz. W rezultacie uzyskuje się znacznie krótszy czas pieczenia przy mniejszej utracie wilgoci w produkcie. Produkt pozostaje dłużej świeży zachowując walory smakowe.
Zalety urządzenia:
- przyspiesza przebieg pracy do 70% dzięki zastosowaniu technologii podczerwieni,
- oprócz konwencjonalnego ogrzewania z zewnątrz do wewnątrz, fale podczerwone pieką od wewnątrz na zewnątrz,
- zmniejszona utrata wilgoci podczas pieczenia = większa waga handlowa produktu i dłuższa świeżość,
- krótki czas przygotowania dla klienta.
Cechy pieca ITES 60:
- wydajność ITES 60x40: 30 pizzy / godzinę,
- maksymalna wysokość produktu: 80mm,
- konwencjonalny piec i najnowsza technologia podczerwieni w jednym,
- system grzewczy na podczerwień, certyfikat NSF,
- system ogrzewania konwekcyjnego na podczerwień,
- użytkowa powierzchnia pieczenia 60x40cm,
- taśma transportera wykonana z siatki drucianej pokrytej teflonem,
- możliwość przejazdu przelotowego przez piec lub powrotu do strony operatora urządzenia,
- sterowanie za pomocą ekranu dotykowego:
- różne poziomy użytkownika,
- 50 indywidualnych programów: wybór programu za pomocą ikon lub obrazków, regulacja temperatury górnego poziomu, regulowany czas pieczenia,
- niemiecki projekt i wykonanie,
- konstrukcja urządzenia wykonana ze stali stali nierdzewnej,
- certyfikat NST dla higienicznej konstrukcji,
- wymiary: 1497x840x543mm,
- zasilanie: 400V / 50Hz / 3 fazy, przewód neutralny, uziemienie,
- moc: 9,2kW,
- waga: 170kg.