Łopatka cukiernicza - szpatuła wygięta (pod kątem 60 stopni), Schneider
1-3 tygodnie
Łopatka - szpatuła wygięta (pod kątem 60 stopni), Schneider
Oferowana w Naszym sklepie łopatka-szpatuła wygięta to niemiecki produkt wysokiej jakości. Łopatka cukiernicza wykonana jest ze stali nierdzewnej, posiada kute ostrze, rączka z wykonana tradycyjnego twardego ebonitu odpornego na działanie czynników chemicznych. Łopatka jest z jednej strony ostra.
Wymiary łopatki:
- Długość (do wyboru): 160, 210, 260, 310 mm,
- Szerokość: 34 mm.
Wszystkie noże i szpatułki do ciasta nadają się do mycia w zmywarce. Zaleca się czyszczenie ręczne, co zapobiegnie kontaktowi ostrza z agresywnymi detergentami.
Resztki jedzenia, takie jak kwas askorbinowy, silnie stężone detergenty lub długotrwałe narażenie na gorącą parę wodną, mogą w najgorszym przypadku spowodować plamienie ostrza, a nawet rdzę.
Silne chemiczne środki czyszczące powodują jednocześnie elektrochemiczne uszkodzenie krawędzi skrawającej. Dlatego też od razu po każdym użyciu zalecamy przepłukanie pod bieżącą wodą, miękką ściereczką i łagodnym detergentem.
Wycieranie noża miękką ściereczką po czyszczeniu zapobiegnie powstawaniu plam na ostrzu. Pozwoli to zaoszczędzić krawędź tnącą, co oznacza, że pozostanie ostra znacznie dłużej.
Ceny promocyjne obowiązują do wyczerpania stanów magazynowych.