Łopatka - szpatuła wygięta 120/160 mm, szer.87 mm, gładka, Schneider
Łopatka - szpatuła wygięta 120/160 mm, szer.87 mm, gładka, Schneider
Oferowana w Naszym sklepie łopatka-szpatuła wygięta to niemiecki produkt wysokiej jakości. Łopatka wykonana jest ze stali nierdzewnej, posiada kute ostrze, rączka z wykonana tradycyjnego twardego ebonitu odpornego na działanie czynników chemicznych. Łopatka jest z jednej strony ostra.
Wszystkie noże i szpatułki do ciasta nadają się do mycia w zmywarce. Zaleca się czyszczenie ręczne, co zapobiegnie kontaktowi ostrza z agresywnymi detergentami.
Resztki jedzenia, takie jak kwas askorbinowy, silnie stężone detergenty lub długotrwałe narażenie na gorącą parę wodną, mogą w najgorszym przypadku spowodować plamienie ostrza, a nawet rdzę.
Silne chemiczne środki czyszczące powodują jednocześnie elektrochemiczne uszkodzenie krawędzi skrawającej. Dlatego też od razu po każdym użyciu zalecamy przepłukanie pod bieżącą wodą, miękką ściereczką i łagodnym detergentem.
Wycieranie noża miękką ściereczką po czyszczeniu zapobiegnie powstawaniu plam na ostrzu. Pozwoli to zaoszczędzić krawędź tnącą, co oznacza, że pozostanie ostra znacznie dłużej.