Linia do produkcji ciast zapiekanych Krumbein Rationell

Strona główna Cukiernictwo Linie do produkcji ciast i tortów Linia do produkcji ciast zapiekanych Krumbein Rationell
Czas realizacji zamówienia:
na zamówienie
SKU
KRU_LCZ
Michał Barcicki
phone icon 507 [wyświetl numer]
Linia do produkcji ciast zapiekanych Krumbein Rationell.

Linia składa się z:

  • Krumbein UFSS – uniwersalny system posypywania owocami, wraz z elewatorem i transporterem poprzecznym do uzupełniania zasobnika,
  • Krumbein USSM – uniwersalny system posypywania kruszonką,
  • Krumbein VISS – posypywacz wibracyjny.

Wszystkie elementy zostały zaprojektowane z myślą o otrzymaniu najwydajniejszego przebiegu produkcji przy zachowaniu rygorystycznych wymagań sanitarnych. Zaproponowane tu urządzenia zapewniają doskonałą jakość wykonania produktów.

Proces produkcji:

Blachy z uprzednio nałożoną / zadozowaną spodnią warstwą ciasta układa się na początku transportera. Przechodząc przez urządzenie UFSS blachy posypywane są owocami. Mogą to być owoce świeże, jak również mrożone. Następnie produkty przejeżdżają transporterem do urządzenia USSM, gdzie sypana jest kruszonka. Później produkty przemieszczane są do wibracyjnego posypywacza VISS, w którym sypana jest dekoracja w postaci ziaren, orzechów, wiórków, czekolady itp. Mamy też możliwość wyłączenia, któregoś z posypywaczy, jeśli receptura tego wymaga (np. ciasta bez kruszonki). Owoce w zasobniku UFSS uzupełniane są w bardzo łatwy sposób, za pomocą elewatora i transportera poprzecznego.

Dzięki bezstopniowej regulacji intensywności posypywania jesteśmy w stanie ustawić posypywanie równomierną warstwą dokładnie według oczekiwań klienta. Wszystkie maszyny są wyposażone w pojemniki na nadmiar sypanych składników oraz w sensory wykrywające obecność blach, które uruchamiają i zatrzymują proces sypania, co ogranicza do minimum straty sypanych produktów.

Cechy i zalety linii do produkcji ciast zapiekanych:

  • wydajna produkcja dzięki posypywaniu owocami i kruszonką podczas jednego przejścia,
  • urządzenia sterowane komputerowo z pamięcią programów,
  • równomierne i dokładne posypywanie owocami oraz kruszonką,
  • ilość owoców i kruszonki bezstopniowo regulowana,
  • ograniczenie do minimum strat sypanych produktów,
  • łatwość utrzymania maszyn w czystości dzięki wykonaniu ze stali nierdzewnej,
  • większość elementów mających styczność z produktem jest demontowalna bez użycia narzędzi i może być myta w zmywarce,
  • każde z urządzeń może pracować w linii lub zupełnie niezależnie.