Linia do produkcji ciast i tortów 1 Unifiller
na zamówienie

Linia do produkcji ciast i tortów koncept 1 - 400/450 tortów/h Unifiller
KONCEPT I zawiera:
- Spryskiwacz syropem wraz z transporterem
- Dwa urządzenia do produkcji oraz wykańczania ciast i tortów: Cake-O-Matic 1000i SV
Wszystkie poszczególne elementy koncepcji zostały zaprojektowane z myślą o zachowaniu najwyższych wymagań sanitarnych. Urządzenia te znajdują zastosowanie w pracy nad liniami produkcyjnymi i taśmami transportowymi podnosząc wydajność produkcji. Urządzenia Unifiller takie jak Syrup Spayer oraz Cake-o-Matic stanowią doskonałe rozwiązanie dla produkcji oraz wykańczania ciast i tortów.
Maszyny charakteryzują się bardzo dobrym wykonaniem, wysoką jakością oraz przyjazną i łatwą obsługą. Wykonane są z najwyższej jakości materiałów i surowców dopuszczonych do kontaktu z żywnością.
Proces produkcji:
Warstwy ciasta biszkoptowego trafiają do spryskiwacza syropem gdzie ich obecność zostaje automatycznie wykryta i nastepuje nasączenie biszkoptu ponczem. Następnie nasączone biszkopty trafiają na przenośnik transportujący produkt do dalszej obróbki produkcyjnej. Na pierwszym stanowisku Cake-O-Matic 1000i SV pracownik nakłada środkową warstwę kremu na blat biszkoptowy. Warstwy są składane i transportowane przenośnikiem do drugiego stanowiska Cake-O-Matic 1000i SV. Tutaj następuje proces obciągania kremem górnej i bocznej powierzchni tortu. Następnie gotowe torty zostają poddane dekoracji i przekazane do pakowania.
Linia do produkcji ciast i tortów może zostać w łatwy sposób doposażona dodatkowymi urządzeniami takimi jak:
- pompa transferowa Hopper Topper do automatycznego napełniania leja
- krajalnica do blatów ciasta biszkoptowego
- dozownik do dekoracji ciast i tortów