Linia do produkcji ciast i tortów 2 Unifiller
na zamówienie

Linia do produkcji ciast i tortów koncept 2 - 800/900 tortów/h Unifiller
KONCEPT II o zwiększonej wydajności produkcyjnej zawiera:
- Spryskiwacz syropem wraz z transporterem
- Dwa urządzenia do produkcji oraz wykańczania ciast i tortów: Cake-O-Matic 1000i SV
- Multistacja 360°
Wszystkie poszczególne elementy koncepcji zostały zaprojektowane z myślą o zachowaniu najwyższych wymagań sanitarnych. Urządzenia te znajdują zastosowanie w pracy nad liniami produkcyjnymi i taśmami transportowymi podnosząc wydajność produkcji. Seria powyższych urządzeń Unifiller stanowi doskonałe rozwiązanie dla przemysłowej produkcji oraz wykańczania ciast i tortów. Przyjazna dla użytkownika obsługa z przechowywaniem receptur oraz najkrótsze czasy instalacji i czyszczenia sprawiają, że produkcja ciasta na skalę przemysłową staje się prosta. Maszyny charakteryzują się bardzo dobrym wykonaniem, wysoką jakością oraz przyjazną i łatwą obsługą. Wykonane są z najwyższej jakości materiałów i surowców dopuszczonych do kontaktu z żywnością.
Proces produkcji:
Spody ciasta biszkoptowego ułożone w dwóch rzędach trafiają do spryskiwacza syropem gdzie ich obecność zostaje automatycznie wykryta i zachodzi nasączenie biszkoptu ponczem. Następnie nasączone biszkopty trafiają na stanowisko z Multistacją 360° gdzie środkowe kremy lub nadzienia zostają nałożone na blaty. W kolejnym kroku biszkopty trafiają na przenośnik transportujący produkt do dalszej obróbki produkcyjnej. Warstwy biszkoptu są składane i transportowane przenośnikiem gdzie przy pomocy dwóch urządzeń Cake-O-Matic 1000i SV następuje zacierajanie kremem górnej i bocznej powierzchni tortu. Tak przygotowane torty zostają poddane dekoracji i przekazane do pakowania.
Dzięki zintegrowaniu Multistacji 360° z pozostałymi urządzeniami Unifiller, tak skonfigurowana linia produkcyjna może być używana do wielu różnych zastosowań i produktów.
Linia do produkcji ciast i tortów może zostać w łatwy sposób doposażona dodatkowymi urządzeniami takimi jak:
- pompa transferowa Hopper Topper do automatycznego napełniania leja
- krajalnica do blatów biszkoptowych
- Multistacja do obciągania kremem lub nadzieniem warstw środkowych
- spryskiwacz syropu
- dozownik do dekoracji