Blanszownik z wieloma sekcjami Zacmi

Strona główna Maszyny procesowe Blanszownik z wieloma sekcjami Zacmi
  • Blanszowanie wodą lub parą
  • Chłodzenie wodą
  • Możliwość rehydracji produktów suszonych
  • Pompa recyrkulacji wody
  • Mechaniczny filtr typu ciągłego Hydrascreen
  • Wodoszczelne pokrywy górne
  • Drzwi boczne
  • Izolacja ważnych strefy od temperatury powyżej 50 °C
  • Pompa ze stali nierdzewnej AISI 316
  • Konstrukcja ze stali nierdzewnej AISI 316
Czas realizacji zamówienia:
na zamówienie
SKU
ZAC_BLANSZ
Skontaktuj się z menadżerem:
Karol Łapiński
phone icon 503 [wyświetl numer]

Wielosekcyjny blanszownik ze stali nierdzewnej AISI 316

Modułowy blanszownik jest przystosowany do obróbki warzyw na liniach produkcyjnych. W zależności od wariantu blanszownika (pojedynczego lub łączonego) jego moduły mogą być wyposażone w pompę recyrkulacji wody, mechaniczny filtr typu ciągłego Hydrascreen, drzwi boczne. Bezpieczną pracę blanszownika zapewniają wodoszczelne pokrywy górne. Wybrane strefy mogą być chronione izolacją, aby nie były narażone na oddziaływanie temperatury powyżej 50°C. Realizujemy zamówienia na urządzenia z różną liczbą elementów grzejnych, modułów do blanszowania i modułów chłodzących.

Blanszowniki wodne i parowe

Blanszownik wodny jest przeznaczony do warzyw, takich jak: fasola, szparag, bób, cukinia, bakłażan, ziemniak, kalafior, marchew, papryka, brokuł, seler czy koper, a także do produktów liściastych, np. szpinaku. Blanszownik parowy natryskuje parę wodną na produkty, które nie mogą być gotowane w wodzie.

Rehydrator do roślin strączkowych i zbóż

Rehydrator, który używa naprzemiennie zimnej i ciepłej wody, szybko nawadnia rośliny strączkowe i zboża: ryż, płatki owsiane, jęczmień, wszystkie odmiany fasoli, ciecierzycę, bób, groch.

Dane techniczne:

  • wykonanie ze stali nierdzewnej AISI 316
  • szerokość rolki – 1500/2000/2500 mm
  • długość rolki – 1800 mm
  • minimalna liczba modułów – 7
  • maksymalna liczba modułów – 11

Produkty i zastosowanie:

  • Warzywa świeże
  • Część warzyw suszonych (ryż, jęczmień, płatki owsiane, orkisz, fasola (wszystkie odmiany), ciecierzyca, bób i groch)