Ubijaczka do śmietany CREAM KING CLASSIC 2-10L Hagesana
Ubijaczka do bitej śmietany CREAM KING Classic 2-10l Hagesana
Maszyny firmy HAGESANA to idealne maszyny do ubijania śmietany dla cukierni. Śmietana w tych urządzeniach jest ubijana za pomocą zmrożonego powietrza. Dostaje się ono do zbiornika poprzez otwory w jego dnie, gdzie otacza się kuleczkami tłuszczu. Sprawia to, że ubijana śmietana staję się bardzo puszysta, lekka i delikatna. Podczas procesu ubijania śmietana wraz z pęcherzykami powietrza jest mieszana za pomocą specjalnego mieszadła. Jego prędkości zostały specjalnie dostosowane tak, aby ubijać ją delikatnie i zapewnić jak najlepszy kontakt kuleczek tłuszczu i powietrza. Taki system ubijania sprawia, że z 1 litra surowca jesteśmy w stanie uzyskać nawet 4 litry ubitej śmietany, a dzięki temu oszczędzać na surowcu. Dla bezpieczeństwa klienta i operatora maszyna może być wyposażona w system sterylizacji za pomocą ozonu. Jest również dostępna z elektronicznym sterowaniem.
Najważniejsze cechy i zalety maszyny:
- prosta budowa i obsługa,
- obudowa wykonana z tworzywa sztucznego,
- oszczędzanie śmietany,
- dostępne dwie szybkości ubijania,
- wszystkie składniki mogą być dodane do zbiornika maszyny,
- elementy maszyny, które mają kontakt z produktem łatwo wyczyścić jest w zmywarce,
- dostępny jest system sterylizujący.
Dane techniczne:
- do 4 L ubitej śmietany z 1 L płynnej śmietany,
- oszczędzanie śmietany: do 300g/ciasto,
- wbudowany system chłodzenia, temp. w zbiorniku: 0 – 6º C,
- Ilość nieubitej śmietany: 2-10L,
- średni czas pracy: 5 – 7 min,
- zasilanie: 400 V / 50 Hz,
- ciśnienie 0,20 – 0,35 bar,
- liczba kompresorów: 1,
- liczba filtrów powietrza: 1.