PLN

Piec półkowy z wyposażeniem FIN-DEKO 8/6 Fines

Strona główna Piekarnictwo Piece Piece półkowe Piec półkowy z wyposażeniem FIN-DEKO 8/6 Fines
Czas realizacji zamówienia:
na zamówienie
SKU
FIN-DEKO_8/6
Piotr Kulik
phone icon 507 [wyświetl numer]

Piec półkowy z wyposażeniem FIN-DEKO 8/6 Fines

FINES FIN-DEKO to nowa generacja pieców półkowych z nowoczesnym systemem zaparowania dedykowana do wypieków zarówno produktów piekarniczych jak i słodkich (cukierniczych) bezpośrednio w punkcie sprzedaży lub na zapleczu produkcyjnym.

Piece FIN-DEKO mogą być łączone w zestawy z piecami konwekcyjnymi zależnie od potrzeb wypiekowych, co znacznie poprawia elastyczność dopasowania pieca do danego miejsca wypiekowego.

Wykonanie pieców jest bardzo solidne, widać dbałość o najmniejsze szczegóły techniczne, co przekłada się na ich trwałość i użytkowość funkcjonalną również z punktu widzenia obsługi – ekspedientki – dla, której sterowanie jest bardzo intuicyjne.

Przeznaczenie pieca:

  • Jako główny piec wypiekowy dla małych piekarni typu „boulangeire”,
  • Jako piec sklepowy do wypieku świeżego lub „odroczonego” pieczywa, takiego jak chleby, bułki, bagietki itp.,
  • Jako piec do wypieku produktów typowo cukierniczych od ciast drożdżowych po serniki itp.


Najważniejsze cechy pieca:

  • Modułowa konstrukcja z możliwością bezinwazyjnego dokładania kolejnych modułów,
  • Specjalne wzmocnione grzałki INCLOY800 o przedłużonej wytrzymałości,
  • Nowy, wzmocniony system zaparowania, wypiek za wypiekiem co 15’,
  • Drzwi pieca pokryte specjalną powłoką zmniejszającą emisję ciepła na zewnątrz ,
  • Drzwi pieca otwierane do góry, zmniejszają ryzyko oparzenia osoby pracującej,
  • Ceramiczno - kamienna płyta hertowa, zapewniająca doskonałą emisję ciepłą do produktu pokryta specjalną powłoką dla łatwiejszego czyszczenia,
  • Wydajny okap kondensacyjny (88-94%), nie wymaga podłączeń kominowych,
  • Elementy konstrukcji ze stali INOX 304/430,
  • Możliwość łączenia z modułami pieców konwekcyjnych serii HTB (tylko model 6/4 i 6/8).

Sterowanie pieca:

Piec oferowany jest w 2 typach sterowania D2 DIGITAL oraz SMART LCD:

Sterowanie D2 DIGITAL - Opis funkcjonalny panelu:

Praca manualna lub zaprogramowana.

Wyświetlacz LED z przyciskami operacyjnymi.

  • 50 programów z możliwością ustawienia do 2 kroków w każdym programie: 1- Wstępne rozgrzanie komory, 2- Zamknięcie lub otwarcie kominka,
  • Elektroniczne ustawienie temperatury grzałek górnych i dolnych,
  • Czas pieczenia,
  • Zaparowanie.

Polecane do: cukiernie, piekarnie.

Sterowanie SMART LCD - Opis funkcjonalny panelu:

Praca manualna lub zaprogramowana.

  • Dotykowy panel sterujący 7” ekran,
  • 99 programów z możliwością ustawienia do 6-ciu kroków w każdym programie oraz 6-ciu parametrów w każdym kroku: 1 - wstępne rozgrzanie komory, 2 - ustawienie temperatury grzałek górnych i dolnych, 3 - czas pieczenia, 4 - zaparowanie, 5 - ilość pary w ml wody, 6 - zamknięcie, uchylenie lub otwarcie komina,
  • Funkcja przedłużenia wypieku (tzw. ”dopiekanie”),
  • Gniazdo USB do przenoszenia programów,
  • Podłączenie LAN do sieci internetowej.

Polecane do: piekarnie, sklepy z odpiekiem na miejscu, supermarkety.

Zarządzanie zdalne dla sieci sklepów : HTB Manager:

HTB-MANAGER. Zarządzanie zdalne. W sieciach handlowych lub sieci własnych sklepów, ważna jest powtarzalność produktów oraz dostęp online do funkcji pieca (serwisowe, programowe, HAACP itp.). Funkcja zdalnego sterowania pozwala na:

  • Wizualizację listy lokalizacji pieców,
  • Edytowanie programów pieczenia, przenoszenie programów z pieca na piec,
  • Sprawdzenie tego co piec aktualnie piecze i co było wypieczone,
  • Sprawdzenie serwisowych funkcji pieca w celu rozpoznania ewentualnych problemów technicznych,
  • Oferta HTB-MANAGER jest kalkulowana indywidualnie, cena zależna jest od ilości funkcjonujących pieców.
Dodatkowe funkcje SMART-LCD:
  • Intuicyjny panel sterowania z różnymi poziomami dostępu: ekspedientka, kierownik sklepu, serwis,
  • Możliwość zablokowania funkcji nastawczych – widoczne tylko piktogramy dla ekspedientek, dla łatwiejszego wyboru,
  • Temperatura pieczenia do aż +300°C (idealne do wypieku np. PIZZY),
  • Blokada wypieku na nieodpowiednich temperaturach, ważne przy wypieku bułek i produktów słodkich. System nie pozwala uruchomić programu w mo-mencie, gdy piec nie jest gotowy do pieczenia,
  • Nocny Start, programowany na tydzień, przy każdym wyłączaniu pieca,
  • Możliwość podłączenia do serwisu przez łącze internetowe i zarządzanie piecem lub grupą pieców poprzez HTB-MANAGER. Pełna kontrola tego co się dzieje na piecu i z piecem w każdym punkcie sprzedaży.

Dane techniczne pieca:

 

1 półka

2 półki

3 półki

Łączna ilość blach

2x 40x60 cm

4x 40x60 cm

6x 40x60 cm

Łączna pow. wypiek. 

0,48 m2

0,96 m2

1,44 m2

Zdolność wypiekowa

2x(3x5) = 30 bułek / 15-20’

60 bułek / 15-20’

90 bułek / 15-20’

Moc grzałek

4,8kW

9,6kW

14,4kW

Moc zaparowania

1,45kW

2,9kW

4,35kW

Łączna moc zestawu

6,5kW

12,9kW

19,3kW

Zasilanie

~400V /3N / 50Hz

Wymiary półki

1165 x 985 x h:440 mm

1165 x 985 x h:783 mm

1165 x 985 x h:1126 mm

Waga pieca

145 kg

250 kg

355 kg

Wysokość komory pieca

16 cm

16 cm

16 cm

Podłączenie wody / odpływ

¾” / d=50 mm

¾” / d=50 mm

¾” / d=50 mm

Zabezpieczenie

3x 16A

3x 25A

3x 32A

 

Akcesoria

/Poniżej znajdą Państwo dedykowane akcesoria

Blacha bagietkowa K 5-8 muld, Kempf
Blacha piekarnicza bagietkowa K 5-8 muld, Kempf
201,82 zł 248,24 zł
Blacha bagietkowa EUROGLISS, Sasa
Blacha piekarnicza bagietkowa EUROGLISS, Sasa
277,05 zł 340,77 zł
Blacha perforowana 3 rantowa silikonowana Al. 1,5 mm, Kempf
Blacha perforowana 3 rantowa silikonowana Al. 1,5 mm, Kempf
Już od 80,58 zł 99,09 zł
Forma Alusteel składana, Bico
Forma do pieczenia ciast Alusteel składana, Bico
56,49 zł 69,48 zł
Formy wypiekowe zesp. 3kr. tłoczone, Bico
Formy wypiekowe zesp. 3kr. tłoczone, Bico
187,89 zł 231,10 zł
Forma spiralna do babek z kominkiem
Forma do pieczenia spiralna do babek z kominkiem
24,73 zł 30,42 zł
Forma tłoczona do wypieku ciasta typu STOLLEN, Bico
Forma tłoczona do wypieku ciasta typu STOLLEN, Bico
194,65 zł 239,42 zł
Forma do babki SAVARIN śr.21-26cm, teflon, Ametalurgica
Forma do pieczenia babki SAVARIN śr.21-26cm, teflon, Ametalurgica
33,35 zł 41,02 zł
Rękawice piekarskie wzmacniane skórą, 1-5-palczaste, Schneider
Rękawice piekarskie wzmacniane skórą, 1-5-palczaste, Schneider
67,83 zł 83,43 zł