Piec półkowy z wyposażeniem FIN-DEKO 6/4 Fines
Piec półkowy z wyposażeniem FIN-DEKO 6/4 Fines
FINES FIN-DEKO to nowa generacja pieców półkowych z nowoczesnym systemem zaparowania dedykowana do wypieków zarówno produktów piekarniczych jak i słodkich (cukierniczych) bezpośrednio w punkcie sprzedaży lub na zapleczu produkcyjnym.
Piece FIN-DEKO mogą być łączone w zestawy z piecami konwekcyjnymi zależnie od potrzeb wypiekowych, co znacznie poprawia elastyczność dopasowania pieca do danego miejsca wypiekowego.
Wykonanie pieców jest bardzo solidne, widać dbałość o najmniejsze szczegóły techniczne, co przekłada się na ich trwałość i użytkowość funkcjonalną również z punktu widzenia obsługi – ekspedientki – dla, której sterowanie jest bardzo intuicyjne.
Przeznaczenie pieca:
- Jako główny piec wypiekowy dla małych piekarni typu „boulangeire”,
- Jako piec sklepowy do wypieku świeżego lub „odroczonego” pieczywa, takiego jak chleby, bułki, bagietki itp.,
- Jako piec do wypieku produktów typowo cukierniczych od ciast drożdżowych po serniki itp.
Najważniejsze cechy pieca:
- Modułowa konstrukcja z możliwością bezinwazyjnego dokładania kolejnych modułów,
- Specjalne wzmocnione grzałki INCLOY800 o przedłużonej wytrzymałości,
- Nowy, wzmocniony system zaparowania, wypiek za wypiekiem co 15’,
- Drzwi pieca pokryte specjalną powłoką zmniejszającą emisję ciepła na zewnątrz ,
- Drzwi pieca otwierane do góry, zmniejszają ryzyko oparzenia osoby pracującej,
- Ceramiczno - kamienna płyta hertowa, zapewniająca doskonałą emisję ciepłą do produktu pokryta specjalną powłoką dla łatwiejszego czyszczenia,
- Wydajny okap kondensacyjny (88-94%), nie wymaga podłączeń kominowych,
- Elementy konstrukcji ze stali INOX 304/430,
- Możliwość łączenia z modułami pieców konwekcyjnych serii HTB (tylko model 6/4 i 6/8).
Sterowanie pieca:
Piec oferowany jest w 2 typach sterowania D2 DIGITAL oraz SMART LCD:
Sterowanie D2 DIGITAL - Opis funkcjonalny panelu:
Praca manualna lub zaprogramowana.
Wyświetlacz LED z przyciskami operacyjnymi.
- 50 programów z możliwością ustawienia do 2 kroków w każdym programie: 1- Wstępne rozgrzanie komory, 2- Zamknięcie lub otwarcie kominka,
- Elektroniczne ustawienie temperatury grzałek górnych i dolnych,
- Czas pieczenia,
- Zaparowanie.
Polecane do: cukiernie, piekarnie.
Sterowanie SMART LCD - Opis funkcjonalny panelu:
Praca manualna lub zaprogramowana.
- Dotykowy panel sterujący 7” ekran,
- 99 programów z możliwością ustawienia do 6-ciu kroków w każdym programie oraz 6-ciu parametrów w każdym kroku: 1 - wstępne rozgrzanie komory, 2 - ustawienie temperatury grzałek górnych i dolnych, 3 - czas pieczenia, 4 - zaparowanie, 5 - ilość pary w ml wody, 6 - zamknięcie, uchylenie lub otwarcie komina,
- Funkcja przedłużenia wypieku (tzw. ”dopiekanie”),
- Gniazdo USB do przenoszenia programów,
- Podłączenie LAN do sieci internetowej.
Polecane do: piekarnie, sklepy z odpiekiem na miejscu, supermarkety.
Zarządzanie zdalne dla sieci sklepów : HTB Manager:
HTB-MANAGER. Zarządzanie zdalne. W sieciach handlowych lub sieci własnych sklepów, ważna jest powtarzalność produktów oraz dostęp online do funkcji pieca (serwisowe, programowe, HAACP itp.). Funkcja zdalnego sterowania pozwala na:
- Wizualizację listy lokalizacji pieców,
- Edytowanie programów pieczenia, przenoszenie programów z pieca na piec,
- Sprawdzenie tego co piec aktualnie piecze i co było wypieczone,
- Sprawdzenie serwisowych funkcji pieca w celu rozpoznania ewentualnych problemów technicznych,
- Oferta HTB-MANAGER jest kalkulowana indywidualnie, cena zależna jest od ilości funkcjonujących pieców.
- Intuicyjny panel sterowania z różnymi poziomami dostępu: ekspedientka, kierownik sklepu, serwis,
- Możliwość zablokowania funkcji nastawczych – widoczne tylko piktogramy dla ekspedientek, dla łatwiejszego wyboru,
- Temperatura pieczenia do aż +300°C (idealne do wypieku np. PIZZY),
- Blokada wypieku na nieodpowiednich temperaturach, ważne przy wypieku bułek i produktów słodkich. System nie pozwala uruchomić programu w mo-mencie, gdy piec nie jest gotowy do pieczenia,
- Nocny Start, programowany na tydzień, przy każdym wyłączaniu pieca,
- Możliwość podłączenia do serwisu przez łącze internetowe i zarządzanie piecem lub grupą pieców poprzez HTB-MANAGER. Pełna kontrola tego co się dzieje na piecu i z piecem w każdym punkcie sprzedaży.
Dane techniczne pieca:
|
1 półka |
2 półki |
3 półki |
Łączna ilość blach |
1x 40x60 cm |
2x 40x60 cm |
3x 40x60 cm |
Łączna pow. wypiek. |
0,24 m2 |
0,48 m2 |
0,72 m2 |
Zdolność wypiekowa |
3 x 5 = 15 bułki / 15-20’ |
30 bułek / 15-20’ |
45 bułki / 15-20’ |
Moc grzałek |
3,2 kW |
6,4 kW |
9,6 kW |
Moc zaparowania |
1,45 kW |
2,9 kW |
4,35 kW |
Łączna moc zestawu |
4,8 kW |
9,6 kW |
14,4 kW |
Zasilanie |
~400V /3N / 50Hz |
||
Wymiary półki |
980 x 750 x h:395 mm |
980 x 750 x h:693 mm |
980 x 750 x h:991 mm |
Waga pieca |
85 kg |
170 kg |
245 kg |
Wysokość komory pieca |
16 cm |
16 cm |
16 cm |
Podłączenie wody / odpływ |
¾” / d=50 mm |
¾” / d=50 mm |
¾” / d=50 mm |
Zabezpieczenie |
3x 16A |
3x 16A |
3x 25A |