MONOBLOK - płukanie, dozowanie, zakręcanie Zacmi
- Możliwość zastosowania różncyh dozownic
- Zastosowanie technologii Ultra Clean
- Filtracja powietrza za pomocą filtrów HEPA
- Możliwość pracowania z dozowaniem na zimno i otrzymania bardzo długiego czasu przydatności do spożycia!
na zamówienie

Monoblok – płukanie, dozowanie i zakręcanie z profesjonalnymi produktami ZACMI
Monoblok ZACMI to trzy urządzenia w jednym: funkcjonalna płuczka, precyzyjna dozownica i niezbędna zakręcarka. Doskonale współpracuje z płynnymi i gęstymi produktami spożywczymi. I to zarówno z tymi, które mają cząsteczki stałe, jak i tymi, które są ich pozbawione.
Jeden Monoblok ZACMI – wiele zastosowań i technologia Ultra Clean
Monoblok ZACMI to nie tylko płukanie, dozowanie i zakręcanie. To również możliwość użycia różnych dozownic – od tłokowej, przez przepływową, aż do próżniowej i grawitacyjnej.
Dzięki zastosowanym rozwiązaniom urządzenie jest nieodzownym elementem nowoczesnych linii pakujących produkty w słoiki, butelki czy puszki. Sprawdzi się m.in. w produkcji soków, przecierów owocowych i warzywnych, sosów pomidorowych, ketchupów, innych sosów i zalew.
Monoblok – płukanie, dozowanie, zakręcanie w technologii Ultra Clean
W urządzeniu zastosowano też technologię Ultra Clean. Polega ona na filtracji powietrza za pomocą filtrów HEPA i nadciśnienia w komorze maszyny, a także na odkażaniu pojemników i nakrętek za pomocą nadtlenku wodoru.
Efekt? Znaczne zmniejszenie ilości mikroustrojów w produkcie o Log2 (Bactillus Subtilis) lub o Log6 (bakterie mlekowe, pleśń) w porównaniu do tradycyjnego dozowania. Ultra Clean pozwala pracować z dozowaniem na zimno i otrzymać bardzo długi czas przydatności do spożycia.
Monoblok ZACMI obsługuje opakowania szklane, plastikowe i puszki.