Elastyczna linia produkcyjna FLEXLINE Unifiller

Strona główna Cukiernictwo Gastronomia Dozowanie, nadziewanie Dozowanie Dozowanie Elastyczna linia produkcyjna FLEXLINE Unifiller
Czas realizacji zamówienia:
na zamówienie
SKU
UNI_FLEXLINE
Bartłomiej Klakla
phone icon 512 [wyświetl numer]

Elastyczna linia produkcyjna FLEX LINE Unifiller

Elastyczna linia produkcyjna “FLEX LINE” firmy UNIFILLER stanowi najlepsze rozwiązanie dla produkcji charakteryzującej się wysoką wydajnością, o wysokim poziomie automatyzacji i jednocześnie maksymalnej elastyczności. Integracja wielu MULTISTACJI w linii z przenośnikiem taśmowym umożliwia płynną produkcję wielu różnych produktów tj. ciasta, torty, desery złożone z wielu warstw, babeczki z wtryskiwanymi nadzieniami i wiele innych.

Połączenie jednej lub więcej MULTISTACJI z przenośnikiem taśmowym gwarantuje najwyższą elastyczność procesów produkcyjnych i maksymalną wydajność. Celem tej linii jest czysta i wydajna produkcja z „procesami In-Line”. Koncepcja opiera się na najkrótszych czasach montażu i czyszczenia każdego urządzenia w celu szybkiej zmiany produktu.

Szeroka gama idealnie dopasowanych akcesoriów sprawia, że MULTISTACJA może być stosowana do przetwarzania wszelkiego rodzaju różnych produktów tj. okrągłe ciasta, tarty, desery, ciastka i ciasteczka, eklery, ciasta wielowarstwowe, a także do dozowania płynów, dipów i sosów.

MULTISTACJA wyposażona w opcjonalne akcesoria stanowi doskonały system dozowania „Allround”, który może pracować przez całą dobę.

Różne produkty mogą być przetwarzane krok po kroku szybko, w higienicznych warunkach i z dużą dokładnością dozowania masy na kilku stacjach MULTI, podczas gdy inne etapy produkcji, takie jak układanie warstw biszkoptu, nakładanie świeżych owoców, spryskiwanie syropem lub dekorowanie mogą odbywać się wzdłuż przenośnika linii produkcyjnej. Integracja kolejnych dozowników wzdłuż przenośnika jest dość łatwa i pomoże w realizacji dodatkowych etapów produkcji. Elastyczna linia produkcyjna może być wykorzystywana nie tylko do produkcji jednego produktu, ale dla większej liczby produktów przyczyniając się do wzrostu wydajności.


Możliwe zastosowania dla MULTISTACJI:

  • Dokładne dozowanie produktu we wszelkiego rodzaju słoiki, formy, blachy, tace, filiżanki, butelki (ustawienie maks. 8 rzędowe)
  • Rozprowadzanie ciast, kremów, marmolady itp. do ciast, blatów biszkoptowych, deserów kremowych, ciast wielowarstwowych
  • Nakładanie pasków (kremy, nadzienia owocowe itp.)
  • Dozowanie punktowe w postaci plamek / kropek (np. dla makaronów)
  • Wstrzykiwanie nadzienia w babeczki lub ciasto
  • Nakładanie dekoracji (np. na babeczkach)