Szafa chłodnicza do sezonowania mięsa Pro Seasoning C100, Bolarus
3-4 tygodnie
Szafa chłodnicza do sezonowania mięsa Pro Seasoning C100, Bolarus
Szafa chłodnicza do sezonowania mięsa Pro Seasoning jest odpowiedzią na wciąż rosnące wymogi restauracji, hoteli oraz profesjonalnych delikatesów z żywnością. Łączy cechy urządzenia chłodniczego wraz z funkcją specjalistyczną, która pozwala na prawidłowe dojrzewanie ekskluzywnych mięs w odpowiednich warunkach termicznych przy właściwej wilgotności. Poddana procesowi dry aging’u (czyli sezonowania w suchym , chłodnym powietrzu) wołowina, zamieni się w kruchy i aromatyczny stek, a wędlina nabierze niepowtarzalnego, intensywnego smaku. Rozwiązania zastosowane w Pro Seasoning umożliwiają precyzyjne sterowanie temperaturą i wilgotnością w zależności od wymagań produktu i szefa kuchni, a innowacyjny system ochrony żywności TiO2 sprawia, że wnętrze poddane jest ciągłej sterylizacji.
Wyposażenie standardowe:
- Elektroniczny, dotykowy sterownik temperatury z wyświetlaczem,
- Chłodzenie dynamiczne,
- Automatyczne odszranianie,
- Automatyczne odparowanie kondensatu,
- Regulator wilgotności,
- Samodomykające się drzwi,
- Regulowane nogi,
- Wnętrze i półki ze stali AISI 304,
- Korpus zewnętrzny lakierowany proszkowo na kolor RAL,
- Alarm dźwiękowy,
- Funkcja programowanie parametrów w poszczególnych okresach,
- Moduł bluetooth,
- Oświetlenie - barwa czerwona,
- Drzwi szklane,
- Zoptymalizowany obieg powietrza przez perforacje wewnątrz urządzenia,
- Blok soli himalajskiej,
- Magnetyczna uszczelka drzwi,
- Filtr węglowy.
Dane techniczne:
- Wymiary zewnętrzne (dł × gł × wys): 65 x 67 x 90 cm,
- Pojemność netto: 100 litrów,
- Zakres temperatur: 0 - 25oC,
- Ilość półek: 1,
- Wymiar półki: 49,2 x 29 cm,
- Zasilanie: 230V,
- Zużycie energii: 1,9 kW/dobę,
- Waga netto: 90 kg,
- Czynnik chłodniczy: R600a.