Piec obrotowy REC 1020 Green Rototherm WP Bakery Technologies

Strona główna Piekarnictwo Piece Piece wózkowe Piec obrotowy REC 1020 Green Rototherm WP Bakery Technologies
Czas realizacji zamówienia:
1 dzień
SKU
WPF_REC1020 GREEN
Skontaktuj się z menadżerem:
Krzysztof Skrzeczkowski
phone icon 507 [wyświetl numer]

Piec obrotowy REC 1020 Green Rototherm WP Bakery Technologies

Piec obrotowy (wózkowy) ROTOTHERM Green firmy Werner & Pfleiderer Bakery Technologies to nowej generacji piec obrotowy pozwalający na oszczędności do 25 % w zużyciu energii w stosunku do standardowego pieca RE. Nowa konstrukcja jest produkowana od 2014 roku, a na świecie jego zalety doceniło już wielu piekarzy i cukierników. Wymiennik ciepła zbudowany z wysokiej jakości stali Avesta pozwala na wieloletnie i bezawaryjne użytkowanie. Idealny wręcz obieg powietrza w komorze wypiekowej pozwala na zastosowanie pieca do wszelkiego rodzaju produkcji, od cukiernictwa, garmażerii do piekarnictwa. Nowa konstrukcja ciepło-wymiennika, oraz wiele innych nowatorskich rozwiązań pozwala użytkownikowi zaoszczędzić do 25% energii, a system przeciwprądowego obiegu spalin, pozwala na obniżenie temperatury spalin o 20 % w stosunku do temperatury wypieku.

Możliwość zastosowanie znanego już z poprzedniej wersji pieców systemu THERMOGATE (opcja), pozwala na kumulowanie energii pieca podczas rozładunku i załadunku nowego wózka. Skraca to czas dochodzenia do zadanej temperatury i umożliwia pieczenie wsad za wsadem. Dodatkowo ogranicza straty ciepła w piecu podczas wymiany wózków. Kolejnym atutem pieca ROTOTHERM Green, jest maksymalna redukcja mostków cieplnych oraz podwójna izolowana podłoga, co pozwala na zmniejszenie strat ciepła przez przenikanie.

W piecach ROTOTHERM dostępna jest też opcja VARIOPILOT, która daje możliwość regulacji prędkości obrotowej turbiny, co jest bardzo przydatne przy delikatnych wypiekach o dużej zawartości cukru, jak również przy produkcji pieczywa pół-zapiekanego. Jakiekolwiek nowe pomysły mają Państwo na wypiek, jakość pieców ROTOTHERM Green, sprawi, że wypiekają Państwo swoją drogę do sukcesu.


Najważniejsze cechy urządzenia:

  • Wymiennik ciepła o dużej powierzchni ze stali Avesta
  • System zaparowania - kaskadowy
  • Uszczelnienie ramy drzwi z rampą
  • Ściany boczne standardowo ze stali szlachetnej
  • Ściana rozdzielająca powietrze z optymalizacją strumienia
  • Mierzenie temperatury w komorze za pomocą 2 czujników
  • Możliwość stosowania różnych typów wózków obrotowych
  • Pozycja załadowcza THERMOGATE (opcja)
  • Możliwość zabudowania pieca z trzech stron
  • Podwójna podłoga
  • Variopilot (opcja)
  • Sterowanie – Navigo
  • Duży okap wyciągu pary (opcja)
  • Średnica talerza obrotowego 1100 mm
  • Do wózków na blachy 600 x 800 mm