Nóż do krojenia tortów, ciast L160 mm, ostrze gładkie i falowane, Schneider
Nóż do krojenia tortów, ciast L160 mm, ostrze gładkie i falowane, Schneider
Prezentowany nóż piekarski posiada gładkie i falowane ostrze. Oferowany nóż to produkt wysokiej jakości niemieckiej marki Schneider. Wykonany jest z najwyższej jakości stali nierdzewnej, ostrze kute, rączka wykonana z tradycyjnego twardego ebonitu odpornego na działanie czynników chemicznych.
Wszystkie noże i szpatułki do ciasta nadają się do mycia w zmywarce. Zaleca się czyszczenie ręczne, co zapobiegnie kontaktowi ostrza z agresywnymi detergentami.
Resztki jedzenia, takie jak kwas askorbinowy, silnie stężone detergenty lub długotrwałe narażenie na gorącą parę wodną, mogą w najgorszym przypadku spowodować plamienie ostrza, a nawet rdzę.
Silne chemiczne środki czyszczące powodują jednocześnie elektrochemiczne uszkodzenie krawędzi skrawającej. Dlatego też od razu po każdym użyciu zalecamy przepłukanie pod bieżącą wodą, miękką ściereczką i łagodnym detergentem.
Wycieranie noża miękką ściereczką po czyszczeniu zapobiegnie powstawaniu plam na ostrzu. Pozwoli to zaoszczędzić krawędź tnącą, co oznacza, że pozostanie ostra znacznie dłużej.