Nóż cukierniczy 310 mm, ostrze falowane, Schneider
Nóż cukierniczy 310 mm, ostrze falowane, Schneider
Prezentowany nóż piekarski posiada falowane ostrze. Oferowany nóż to produkt wysokiej jakości niemieckiej marki Schneider. Wykonany jest z najwyższej jakości stali nierdzewnej, ostrze kute, rączka wykonana z tradycyjnego twardego ebonitu odpornego na działanie czynników chemicznych.
Wszystkie noże i szpatułki do ciasta nadają się do mycia w zmywarce. Zaleca się czyszczenie ręczne, co zapobiegnie kontaktowi ostrza z agresywnymi detergentami.
Resztki jedzenia, takie jak kwas askorbinowy, silnie stężone detergenty lub długotrwałe narażenie na gorącą parę wodną, mogą w najgorszym przypadku spowodować plamienie ostrza, a nawet rdzę.
Silne chemiczne środki czyszczące powodują jednocześnie elektrochemiczne uszkodzenie krawędzi skrawającej. Dlatego też od razu po każdym użyciu zalecamy przepłukanie pod bieżącą wodą, miękką ściereczką i łagodnym detergentem.
Wycieranie noża miękką ściereczką po czyszczeniu zapobiegnie powstawaniu plam na ostrzu. Pozwoli to zaoszczędzić krawędź tnącą, co oznacza, że pozostanie ostra znacznie dłużej.