Konserwator do lodów trzyrzędowy glikolowy Pozzetti EMMEDI

46 293,30 zł 37 636,83 zł
Czas realizacji zamówienia:
4-6 tygodni
W magazynie
SKU
EMM_GLI3_11#1
Jarosław Malec
phone icon 608 [wyświetl numer]
-
+

Konserwator do lodów trzyrzędowy glikolowy Pozetti EMMEDI

Glikolowy konserwator do lodów marki Emmedi to jedno z najlepszych urządzeń do przechowywania lodów ze względu na stabilną, niską temperaturę. Gwarantuje to mieszanina glikolu (niezamarzalnego płynu), w której zanurzone są studnie do przechowywania lodów. Ten system chłodzenia eliminuje wahania temperatury, które mogłyby negatywnie wpłynąć na smak, zapach i konsystencję deserów. Schłodzony glikol zapobiega roztopieniu się lodów podczas długotrwałej awarii zasilania.

Dodatkową zaletą pozzetti glikolowych jest brak konieczności odmrażania urządzeń, którą wykonujemy średnio, co 6 miesięcy.

Nasi klienci mogą zamawiać konserwatory glikolowe pod wymiar. Wykonujemy zabudowy z uwzględnieniem łuku. Urządzenia wolnostojące mogą być w całości obudowane stalą nierdzewną.

Budowa konserwatora glikolowego

Konserwator glikolowy typu pozzetti Emmedi przypomina gablotę z tradycyjnymi kubełkami do przechowywania lodów. Desery są umieszczone w kuwetach ułożonych w jednym, dwóch lub trzech rzędach z opcjonalną rezerwą (zapasowymi kuwetami). Dzięki przechowywaniu smaków w odrębnych pojemnikach aromaty nie mieszają się. Pokrywa skutecznie odcina dopływ światła i powietrza z zewnątrz, dzięki czemu lody zachowują długo swoją świeżość.


Najważniejsze cechy urządzenia:

  • Zakres temperatury: -20 do -5oC,
  • Sterownie temperaturą – elektroniczny sterownik,
  • Wysokość – 950mm,
  • Głębokość – 860mm.

Dane techniczne poszczególnych modeli (możliwe jest również wykonanie innej ilości smaków):


Ilość smaków: Długość w mm: Zapotrzebowanie mocy w kW:
11 1150 0,67
14 1388 0,67
17 1627 0,86
20 1866 0,86
11+11 1150 0,86
14+14 1388 0,86
17+17 1627 0,86
20+20 1866 0,86