Konserwator do lodów trzyrzędowy glikolowy Pozzetti EMMEDI
4-6 tygodni

Konserwator do lodów trzyrzędowy glikolowy Pozetti EMMEDI
Glikolowy konserwator do lodów marki Emmedi to jedno z najlepszych urządzeń do przechowywania lodów ze względu na stabilną, niską temperaturę. Gwarantuje to mieszanina glikolu (niezamarzalnego płynu), w której zanurzone są studnie do przechowywania lodów. Ten system chłodzenia eliminuje wahania temperatury, które mogłyby negatywnie wpłynąć na smak, zapach i konsystencję deserów. Schłodzony glikol zapobiega roztopieniu się lodów podczas długotrwałej awarii zasilania.
Dodatkową zaletą pozzetti glikolowych jest brak konieczności odmrażania urządzeń, którą wykonujemy średnio, co 6 miesięcy.
Nasi klienci mogą zamawiać konserwatory glikolowe pod wymiar. Wykonujemy zabudowy z uwzględnieniem łuku. Urządzenia wolnostojące mogą być w całości obudowane stalą nierdzewną.
Budowa konserwatora glikolowego
Konserwator glikolowy typu pozzetti Emmedi przypomina gablotę z tradycyjnymi kubełkami do przechowywania lodów. Desery są umieszczone w kuwetach ułożonych w jednym, dwóch lub trzech rzędach z opcjonalną rezerwą (zapasowymi kuwetami). Dzięki przechowywaniu smaków w odrębnych pojemnikach aromaty nie mieszają się. Pokrywa skutecznie odcina dopływ światła i powietrza z zewnątrz, dzięki czemu lody zachowują długo swoją świeżość.
Najważniejsze cechy urządzenia:
- Zakres temperatury: -20 do -5oC,
- Sterownie temperaturą – elektroniczny sterownik,
- Wysokość – 950mm,
- Głębokość – 860mm.
Dane techniczne poszczególnych modeli (możliwe jest również wykonanie innej ilości smaków):
Ilość smaków: | Długość w mm: | Zapotrzebowanie mocy w kW: |
---|---|---|
11 | 1150 | 0,67 |
14 | 1388 | 0,67 |
17 | 1627 | 0,86 |
20 | 1866 | 0,86 |
11+11 | 1150 | 0,86 |
14+14 | 1388 | 0,86 |
17+17 | 1627 | 0,86 |
20+20 | 1866 | 0,86 |