Konserwator do lodów jednorzędowy glikolowy Pozzetti EMMEDI

16 875,60 zł 13 720,00 zł
Czas realizacji zamówienia:
4-6 tygodni
W magazynie
SKU
EMM_GLI1_2#1
Jarosław Malec
phone icon 608 [wyświetl numer]
-
+

Konserwator do lodów jednorzędowy glikolowy Pozetti EMMEDI

Glikolowy konserwator do lodów marki Emmedi to jedno z najlepszych urządzeń do przechowywania lodów ze względu na stabilną, niską temperaturę. Gwarantuje to mieszanina glikolu (niezamarzalnego płynu), w której zanurzone są studnie do przechowywania lodów. Ten system chłodzenia eliminuje wahania temperatury, które mogłyby negatywnie wpłynąć na smak, zapach i konsystencję deserów. Schłodzony glikol zapobiega roztopieniu się lodów podczas długotrwałej awarii zasilania.

Dodatkową zaletą pozzetti glikolowych jest brak konieczności odmrażania urządzeń, która wykonujemy średnio, co 6 miesięcy.

Nasi klienci mogą zamawiać konserwatory glikolowe pod wymiar. Wykonujemy zabudowy z uwzględnieniem łuku. Urządzenia wolnostojące mogą być w całości obudowane stalą nierdzewną.

Budowa konserwatora glikolowego

Konserwator glikolowy typu pozzetti Emmedi przypomina gablotę z tradycyjnymi kubełkami do przechowywania lodów. Desery są umieszczone w kuwetach ułożonych w jednym, dwóch lub trzech rzędach z opcjonalną rezerwą (zapasowymi kuwetami). Dzięki przechowywaniu smaków w odrębnych pojemnikach aromaty nie mieszają się. Pokrywa skutecznie odcina dopływ światła i powietrza z zewnątrz, dzięki czemu lody zachowują długo swoją świeżość.


Najważniejsze cechy urządzenia:

  • Zakres temperatury: -20 do -5oC,
  • Sterownie temperaturą – elektroniczny sterownik,
  • Wysokość – 950mm,
  • Głębokość – 450mm.

Dane techniczne poszczególnych modeli (możliwe jest również wykonanie innej ilości smaków):

Ilość smaków: Długość w mm: Zapotrzebowanie mocy w kW:
2 671 0,33
3 910 0,33
4 1150 0,33
5 1388 0,44
6 1627 0,44
7 1866 0,67
8 2105 0,67
9 2344 0,67 
2+2 671 0,33
3+3 910 0,44
4+4 1150 0,44
5+5 1388 0,67
6+6 1627 0,67
7+7 1866 0,67
8+8 2105 0,86
9+9 2344 0,86