Dziękujemy za udział w tegorocznych targach Eurogastro.
Zapraszamy do odwiedzenia naszego stoiska podczas targów EuroGastro.
Na stoisku znajdzie się ekspozycja wybranych z naszej szerokiej oferty maszyn i urządzeń wykorzystywanych w gastronomii, m. in.
- zmywarka kapturowa,
- krajalnice do mięsa, krajalnice do chleba,
- ubijaczki,
- kotły marki Firex, Roboqbo,
- wybrane dozowniki marki Unifiller,
- witryny do mięs i wędlin, szafa chłodnicza.
Poniżej przedstawiamy przykładowe urządzenia, które będą dostępne na naszym stoisku:
Nowa linia do kanapek i przekąsek Filisnack łączy wszystkie istotne elementy procesu produkcji kanapek oraz przekąsek, zajmując przy tym minimalną ilość miejsca. Całość została zaprojektowana z myślą o jednoosobowej obsłudze w sklepie lub na hali produkcyjnej. Krojenie produktów, uzupełnianie dodatkami i przygotowywanie na bezpośrednią sprzedaż z witryny: Filisnack jest zaprojektowana do dalszej obróbki wszelkiego rodzaju bułek, bagietek, bajgli, podpłomyków itp. na terenie sklepu.
Zalety:
- Jednoosobowa obsługa,
- Urządzenia są scentralizowane,
- Rozwiązanie wszystko w jednym,
- Miejsce na chłodzenie składników,
- Higieniczny design,
- Szybka produkcja gotowych do spożycia przekąsek.
Kotły marki Firex z serii CUCIMIX to kotły mieszające przeznaczone do obróbki termicznej produktów spożywczych, gdzie można nie tylko gotować (do 100°C) ale także smażyć (do 220°C). Proces obróbki termicznej może być zaprogramowany; urządzenie samodzielnie realizuje recepturę krok po kroku.
Do jakich produktów najczęściej stosujemy CUCIMIX?
PIEKARNICTWO:
- - Zaparzanie ziaren (w wodzie),
- - Zaprażanie ziaren (na sucho),
- - Farsze kapuściane i mięsne,
- - Wszelka inna obróbka termiczna wymagająca wysokiej temperatury.
CUKIERNICTWO:
- - Zaparzanie ciasta,
- - Budynie i inne kremy mleczne,
- - Karmele, kajmaki, tofee,
- - Smażenie powideł,
- - Gotowanie dżemów,
- - Prażenie orzechów,
- - Karmelizacja orzechów,
- - Wszelka inna obróbka termiczna związana ze smażeniem lub gotowaniem.
ŻYWNOŚĆ GOTOWA:
- - Bigosy,
- - Gulasze,
- - Kasze,
- - Farsze pieczarkowe,
- - Sosy np. sos mięsny bolognese,
- - Smażone mięso mielone jako farsz,
- - Świeżonka; kawałki mięsa z cebulą w sosie,
- - Smażenie cebuli,
- - Wytapianie smalcu,
- - Gotowanie zup i dań jednogarnkowych,
- - Gotowanie ziemniaków czy to na farsz czy na puree (znakomity efekt w Autoclave),
- - Smażenie i gotowanie warzyw i owoców,
- - Wszelka inna obróbka termiczna związana ze smażeniem, duszeniem, czy gotowaniem.
Kocioł do obróbki termicznej z własnym agregatem prądotwórczym Base Roboqbo to jedno urządzenie do wielu zastosowań od produkcji żywności w piekarniach, cukierniach, gastronomii czy przemyśle spożywczym po produkcję kosmetyków, czy przemysł farmaceutyczny.
Jakie procesy możemy przeprowadzić w ROBOQBO?
- ROZDRABNIANIE, nawet do frakcji 20µ dzięki zastosowaniu wysokich obrotów oraz noża z ząbkowanym bądź gładkim ostrzem emulsyfikacja nie jest problemem,
- SCHŁADZANIE, które jest niezbędne przy mieleniu produktów na zimno np. pesto z rukoli, mąka migdałowa itp. Szybkie schładzanie umożliwia również pasteryzację produktów,
- GOTOWANIE SFERYCZNE czyli w temperaturze ~100°C,
- GOTOWANIE NADCIŚNIENIOWE czyli w temperaturze do ~120°C z ciśnieniem w kotle tj. znacznie przyspieszające gotowanie niektórych produktów,
- GOTOWANIE PODCIŚNIENIOWE w częściowej próżni, gdzie woda wrze już w okolicach 65°C,
- VACUUM STATYCZNE oraz DYNAMICZNE, umożliwiające zachowanie naturalnych (nieutlenionych) kolorów oraz bardzo szybką koncentrację produktu,
- PRZYŚPIESZONA KANDYZACJA z zastosowaniem vacuum oraz specjalnego kosza do kandyzacji owoców, proces można znacznie przyspieszyć,
- HOMOGENIZACJA za pomocą specjalnego młynu kulowego BILLA, za pomocą którego można przygotować np. krem czekoladowy a’la nutella.
Maszyna Cornucopia KN-551 marki Rheon to idealne narzędzie do zastosowania w produkcji żywności, począwszy od segmentu żywności gotowej aż do produkcji produktów cukierniczych. Dzięki zastosowaniu opatentowanej technologii inkrustacji produkowanie wysokiej jakości produktów staje się o wiele łatwiejsze. KN-551 to maszyna, która jest w stanie wyprodukować szeroki zakres gramatury produktów.
Najważniejsze cechy pieca FLEXI COMBI:
- - Ponad 250 inteligentnych procesów gotowania opartych na światowych doświadczeniach MKN-a,
- - Ponad 350 konkretnych programów gotowania, dla konkretnych produktów,
- - Możliwość indywidualnego ustawienia panelu „Ulubione”,
- - Możliwość wyszukiwania frazy poprzez wielojęzykową wyszukiwarkę panelu sterowania,
- - Gotowanie ręczne (manualne) z 12-oma parametrami;
- --- delikatna para,
- --- szybka para,
- --- gorące powietrze,
- --- tryb kombi – mieszany,
- --- perfekcyjne gotowanie,
- --- NT-niska temperatura,
- --- Δt, czyli gotowanie delikatne ze stałą wzrostową temperatury,
- --- sous vide, czyli gotowanie w niskiej temperaturze,
- --- zaparzanie,
- --- pieczenie,
- --- funkcja spokojnego gotowania,
- - StepMatic – funkcja umożliwiająca na ustawienie do 20 kroków w każdym programie,
- - Time2Serve – funkcja pokazująca czas, kiedy potrawa będzie gotowa na bieżąco,
- - Ready2Cook – rozgrzanie wstępne komory, schłodzenie, przygotowanie parownika,
- - PerfectHold – funkcja utrzymania potrawy w cieple z programem powolnego schładzania,
- - Wewnętrzna wielopunktowa sonda temperatury (99°C),
- - Automatyczne otwieranie kominka komory w celu upuszczania pary,
- - Programowanie za pomocą skanera kodów kreskowych (BARcodeScan),
- - Technologia schładzania palnika pieca (MFB),
- - Zintegrowany system kontroli HACCP.
Unifiller ELF 400 jest idealnym i ekonomicznym rozwiązaniem w procesie dozowania i wylewania mas. Może być używany w celu dozowania mas cukierniczych takich jak ciasta biszkoptowo - tłuszczowe, kremy, nadzienia owocowe z cząstkami owoców, marmolady, masy czekoladowe i wiele innych. Ważną zaletą tego urządzenia jest to, że może być połączone z szerokim zasobem akcesoriów włącznie z końcówkami dozującymi i dyszami ręcznymi.
Zalety urządzenia:
- - Kompaktowe urządzenie
- - Regulacja ilości porcji i prędkości dozowania
- - Wysoka powtarzalność dozowanych porcji
- - Solidna konstrukcja ze stali nierdzewnej
- - Łatwość w czyszczeniu maszyny, wszystkie części przystosowane do mycia w zmywarkach
- - Szybka zmiana akcesoriów dozujących bez konieczności użycia narzędzi
- - Szeroki zakres dozowania 9 - 419 ml
Kompaktowa. Ekonomiczna. Bardzo mocna krajalnica do mięsa!
Produkty do cięcia:
- Mięso, kotlety, karkówka, boczek, rolady, pieczenie, wyroby wędliniarskie, wędliny, sery.
Cięcie:
- Cięcie mięsa (również z kością) w plastry z regulowaną grubością 1-32 mm,
- Wydajność nawet do 440 cięć / minutę (przy podwójnym ostrzu).
Wszystkie krajalnice firmy Krumbein Rationell wyposażone są w nowatorskie systemy noży tnących, składających się z podwójnych, ząbkowanych ostrzy poruszających się naprzemiennie wobec siebie. Taka technologia pozwala na precyzyjne cięcie produktów bez powodowania uszkodzeń ich struktury. Seria BBS występuje w czterech wersjach, które różnią się charakterystyką użytkowania. Model BBS pozwala na krojenie kompletne jak i częściowe bułek, bagietek oraz im podobnych produktów.
Model BBS-B ma możliwość nacinania (pod kątem 45o) i przecinania pełnego o max. szerokości produktu 140 mm.
Urządzenie do szokowego schładzania i zamrażania. Własny agregat, urządzenie gotowe do podłączenia. Sterowanie Easy Touch z ekranem dotykowym 7” i zdefiniowanymi programami oraz możliwością tworzenia programów indywidualnych, ze złączem USB. Cykl można uruchomić natychmiast po załadunku, niezależnie od temperatury produktu. Urządzenie wyposażone w 3 punktową sondę.