PLN


Dziękujemy za udział w tegorocznych targach Eurogastro.
Zapraszamy na najbliższe wydarzenia z udziałem HERT.
Bądź na bieżąco i śledź nasze media społecznościowe
(Facebook i Linkedin)





godz. 10:00 - 17:00

Nadarzyn, al. Katowicka 62

Hala F2, Stoisko nr 50

Odbierz darmową wejściówkę


Zapraszamy do odwiedzenia naszego stoiska podczas targów EuroGastro.


Przygotowaliśmy ekspozycję urządzeń i rozwiązania techniczne usprawniające produkcję żywności.

 

Na stoisku znajdzie się ekspozycja wybranych z naszej szerokiej oferty maszyn i urządzeń wykorzystywanych w gastronomii, m. in.



Poniżej przedstawiamy przykładowe urządzenia, które będą dostępne na naszym stoisku:

Nowa linia do kanapek i przekąsek Filisnack łączy wszystkie istotne elementy procesu produkcji kanapek oraz przekąsek, zajmując przy tym minimalną ilość miejsca. Całość została zaprojektowana z myślą o jednoosobowej obsłudze w sklepie lub na hali produkcyjnej. Krojenie produktów, uzupełnianie dodatkami i przygotowywanie na bezpośrednią sprzedaż z witryny: Filisnack jest zaprojektowana do dalszej obróbki wszelkiego rodzaju bułek, bagietek, bajgli, podpłomyków itp. na terenie sklepu.

Zalety:

  • Jednoosobowa obsługa,
  • Urządzenia są scentralizowane,
  • Rozwiązanie wszystko w jednym,
  • Miejsce na chłodzenie składników,
  • Higieniczny design,
  • Szybka produkcja gotowych do spożycia przekąsek.



Kotły marki Firex z serii CUCIMIX to kotły mieszające przeznaczone do obróbki termicznej produktów spożywczych, gdzie można nie tylko gotować (do 100°C) ale także smażyć (do 220°C). Proces obróbki termicznej może być zaprogramowany; urządzenie samodzielnie realizuje recepturę krok po kroku.


Do jakich produktów najczęściej stosujemy CUCIMIX?

PIEKARNICTWO:

  • - Zaparzanie ziaren (w wodzie),
  • - Zaprażanie ziaren (na sucho),
  • - Farsze kapuściane i mięsne,
  • - Wszelka inna obróbka termiczna wymagająca wysokiej temperatury.

CUKIERNICTWO:

  • - Zaparzanie ciasta,
  • - Budynie i inne kremy mleczne,
  • - Karmele, kajmaki, tofee,
  • - Smażenie powideł,
  • - Gotowanie dżemów,
  • - Prażenie orzechów,
  • - Karmelizacja orzechów,
  • - Wszelka inna obróbka termiczna związana ze smażeniem lub gotowaniem.

ŻYWNOŚĆ GOTOWA:

  • - Bigosy,
  • - Gulasze,
  • - Kasze,
  • - Farsze pieczarkowe,
  • - Sosy np. sos mięsny bolognese,
  • - Smażone mięso mielone jako farsz,
  • - Świeżonka; kawałki mięsa z cebulą w sosie,
  • - Smażenie cebuli,
  • - Wytapianie smalcu,
  • - Gotowanie zup i dań jednogarnkowych,
  • - Gotowanie ziemniaków czy to na farsz czy na puree (znakomity efekt w Autoclave),
  • - Smażenie i gotowanie warzyw i owoców,
  • - Wszelka inna obróbka termiczna związana ze smażeniem, duszeniem, czy gotowaniem.



Kocioł do obróbki termicznej z własnym agregatem prądotwórczym Base Roboqbo to jedno urządzenie do wielu zastosowań od produkcji żywności w piekarniach, cukierniach, gastronomii czy przemyśle spożywczym po produkcję kosmetyków, czy przemysł farmaceutyczny.


Jakie procesy możemy przeprowadzić w ROBOQBO?

  • ROZDRABNIANIE, nawet do frakcji 20µ dzięki zastosowaniu wysokich obrotów oraz noża z ząbkowanym bądź gładkim ostrzem emulsyfikacja nie jest problemem,
  • SCHŁADZANIE, które jest niezbędne przy mieleniu produktów na zimno np. pesto z rukoli, mąka migdałowa itp. Szybkie schładzanie umożliwia również pasteryzację produktów,
  • GOTOWANIE SFERYCZNE czyli w temperaturze ~100°C,
  • GOTOWANIE NADCIŚNIENIOWE czyli w temperaturze do ~120°C z ciśnieniem w kotle tj. znacznie przyspieszające gotowanie niektórych produktów,
  • GOTOWANIE PODCIŚNIENIOWE w częściowej próżni, gdzie woda wrze już w okolicach 65°C,
  • VACUUM STATYCZNE oraz DYNAMICZNE, umożliwiające zachowanie naturalnych (nieutlenionych) kolorów oraz bardzo szybką koncentrację produktu,
  • PRZYŚPIESZONA KANDYZACJA z zastosowaniem vacuum oraz specjalnego kosza do kandyzacji owoców, proces można znacznie przyspieszyć,
  • HOMOGENIZACJA za pomocą specjalnego młynu kulowego BILLA, za pomocą którego można przygotować np. krem czekoladowy a’la nutella.



Maszyna Cornucopia KN-551 marki Rheon to idealne narzędzie do zastosowania w produkcji żywności, począwszy od segmentu żywności gotowej aż do produkcji produktów cukierniczych. Dzięki zastosowaniu opatentowanej technologii inkrustacji produkowanie wysokiej jakości produktów staje się o wiele łatwiejsze. KN-551 to maszyna, która jest w stanie wyprodukować szeroki zakres gramatury produktów. 



Najważniejsze cechy pieca FLEXI COMBI:

  • - Ponad 250 inteligentnych procesów gotowania opartych na światowych doświadczeniach MKN-a,
  • - Ponad 350 konkretnych programów gotowania, dla konkretnych produktów,
  • - Możliwość indywidualnego ustawienia panelu „Ulubione”,
  • - Możliwość wyszukiwania frazy poprzez wielojęzykową wyszukiwarkę panelu sterowania,
  • - Gotowanie ręczne (manualne) z 12-oma parametrami;
    • --- delikatna para,
    • --- szybka para,
    • --- gorące powietrze,
    • --- tryb kombi – mieszany,
    • --- perfekcyjne gotowanie,
    • --- NT-niska temperatura,
    • --- Δt, czyli gotowanie delikatne ze stałą wzrostową temperatury,
    • --- sous vide, czyli gotowanie w niskiej temperaturze,
    • --- zaparzanie,
    • --- pieczenie,
    • --- funkcja spokojnego gotowania,
  • - StepMatic – funkcja umożliwiająca na ustawienie do 20 kroków w każdym programie,
  • - Time2Serve – funkcja pokazująca czas, kiedy potrawa będzie gotowa na bieżąco,
  • - Ready2Cook – rozgrzanie wstępne komory, schłodzenie, przygotowanie parownika,
  • - PerfectHold – funkcja utrzymania potrawy w cieple z programem powolnego schładzania,
  • - Wewnętrzna wielopunktowa sonda temperatury (99°C),
  • - Automatyczne otwieranie kominka komory w celu upuszczania pary,
  • - Programowanie za pomocą skanera kodów kreskowych (BARcodeScan),
  • - Technologia schładzania palnika pieca (MFB),
  • - Zintegrowany system kontroli HACCP.



Unifiller ELF 400 jest idealnym i ekonomicznym rozwiązaniem w procesie dozowania i wylewania mas. Może być używany w celu dozowania mas cukierniczych takich jak ciasta biszkoptowo - tłuszczowe, kremy, nadzienia owocowe z cząstkami owoców, marmolady, masy czekoladowe i wiele innych. Ważną zaletą tego urządzenia jest to, że może być połączone z szerokim zasobem akcesoriów włącznie z końcówkami dozującymi i dyszami ręcznymi.


Zalety urządzenia:

  • - Kompaktowe urządzenie
  • - Regulacja ilości porcji i prędkości dozowania
  • - Wysoka powtarzalność dozowanych porcji
  • - Solidna konstrukcja ze stali nierdzewnej
  • - Łatwość w czyszczeniu maszyny, wszystkie części przystosowane do mycia w zmywarkach
  • - Szybka zmiana akcesoriów dozujących bez konieczności użycia narzędzi
  • - Szeroki zakres dozowania 9 - 419 ml


Kompaktowa. Ekonomiczna. Bardzo mocna krajalnica do mięsa!

Produkty do cięcia:

  • Mięso, kotlety, karkówka, boczek, rolady, pieczenie, wyroby wędliniarskie, wędliny, sery.

Cięcie:

  • Cięcie mięsa (również z kością) w plastry z regulowaną grubością 1-32 mm,
  • Wydajność nawet do 440 cięć / minutę (przy podwójnym ostrzu).


Wszystkie krajalnice firmy Krumbein Rationell wyposażone są w nowatorskie systemy noży tnących, składających się z podwójnych, ząbkowanych ostrzy poruszających się naprzemiennie wobec siebie. Taka technologia pozwala na precyzyjne cięcie produktów bez powodowania uszkodzeń ich struktury. Seria BBS występuje w czterech wersjach, które różnią się charakterystyką użytkowania. Model BBS pozwala na krojenie kompletne jak i częściowe bułek, bagietek oraz im podobnych produktów.

Model BBS-B ma możliwość nacinania (pod kątem 45o) i przecinania pełnego o max. szerokości produktu 140 mm.



Urządzenie do szokowego schładzania i zamrażania. Własny agregat, urządzenie gotowe do podłączenia. Sterowanie Easy Touch z ekranem dotykowym 7” i zdefiniowanymi programami oraz możliwością tworzenia programów indywidualnych, ze złączem USB. Cykl można uruchomić natychmiast po załadunku, niezależnie od temperatury produktu. Urządzenie wyposażone w 3 punktową sondę.