Używana chłodnio-garownia na blachy, 8x 600x800 / 16x 400x600 Panem
1 dzień
Izotermiczna konstrukcja:
- Rama: Profile 52 x 52,
- Panele: Płyty warstwowe o grubości 50 mm wykonane z pianki,
- poliuretanowej o gęstości 35kg/m3 i wysokim współczynniku izolacji,
- LAMBDA 0,021 W/m.K.,
- Wnętrze, drzwi i przedni panel pokryte w całości stalą nierdzewną,
- grubości 60/100.,
- Panele połączone są za pomocą haków co umożliwia szybki i prosty demontaż i,
- Ponowny montaż urządzenia,
- Odstęp między blachami: 60mm.
Wykonanie:
- Jedna komora na 8 poziomów, blachy 600 x 800 mm,
- Jedno sterowanie,
- Drzwi 900 mm (szerokość wejścia 670 mm),
- Szerokość przy otwartych drzwiach 1920mm,
- Wnętrze ze stali nierdzewnej,
- Przepływ powietrza prosty,
- Zawiasy po stronie prawej,
- Sterowanie FPC4HR, wilgotność regulowana przy pomocy bojlera i hygrostatu mechanicznego.
Dane techniczne
- Zakres regulacji temperatury: -5°C /+32 °C,
- Moc przyłączeniowa: 1,2kW,
- Przyłącze: 230 Volt; 1 f. + E 50HZ,
- Moc grzewcza: 750 Watt,
- Moc chłodnicza: 570Watt,
- Parametry ustawiane na panelu sterowania: wilgotność, czas i temperatura.
Informacje dodatkowe
- Kanałowa dystrybucja powietrza gwarantuje prawidłowy rozwój/wzrost produktu, eliminując jednocześnie ryzyko kondycjonowania. Produkty są ochraniane przez ruch powietrza,
- Regulacja wilgotności,
- Łatwość demontażu ramy drzwi,
- Panele montowane przy użyciu paska z PVC, pozwalają uniknąć korozji na niższych partiach gdzie skraplana jest woda,
- Możliwość całkowitego i łatwego demontażu urządzenia dzięki budowie opartej na specjalnych hakach,
- Drzwi mogą mieć zawiasy zarówno z prawej strony (standard) jak i z lewej (opcjonalnie),
- Instalacja elektryczna z wyłącznikiem różnicowym i bezpiecznikami.
COLD - RESET
Chłodnio garownia włącza lub wyłącza garowanie ciasta w czasie założonym.
Maszyna pozwala ciastu fermentować w określonej temperaturze.
Maszyna może być używana na trzy sposoby:
- Zatrzymanie garowania: Cały cykl załadunku, magazynu, garowania i Cold reset odbywa się w zależności od finalnej godziny wygarowania i w zależności do czasu zaprogramowanych kolejno faz.
- Powolne garowanie: Cykl obejmuje fazę załadunku i garowania, następujących po sobie, bez koncepcji czasu.
- Garowanie: Maszyna pracuje w cyklu bezpośredniego garowania.
4 FAZY:
1. Załadunek :Pozwala na szybkie zablokowanie ciasta do temperaturze niższej niż temperatura magazynu oraz ustawny czas trwania zalecany do max. 2 godzin. Cykl musi zostać uruchomiony 45 do 60 minut przed załadunkiem.
2. Magazyn:
Zablokowanie zimna ciasta, aby wstrzymać rozpoczęcie garowania. Zalecana temperatura: + 2°C.
3. Garowanie:Garowanie ciasta przed wypieczeniem. Założona i zalecana temperatura: 20°C. Wilgotność zapewniona przez boiler i higrostat.
4. Cold Reset:Na końcu procesu garowania, ciasto jest automatycznie schłodzone do ustalonej / zadanej temperatury ( zalecana temperatura: 8°C).
Ciasto fermentuje z powodu zajścia reakcji chemicznej; temperatura jest jednym z czynników.
Szybkość tej reakcji może być przyspieszona lub opóźniona na początku lub w czasie garowania; tak więc z opcją COLD RESET, możemy zatrzymać garowanie pieczywa gotowego do wypieku i w takim stanie wstrzymać przez kilka godzin.
To pozwala na posiadanie pieczywa gotowego do wypieku przez całe popołudnie.