Wytwornica śniegu lodowego KS140/25 Kastelice
12-16 tygodni
Wytwornica śniegu lodowego z magazynem zintegrowanym model KASKS140/15 Kastelice
KASTEL ICE w bardzo krótkim czasie rozpoczęła produkcję urządzeń do lodu umacniając swoją pozycję u takich odbiorców jak: restauracje, bary, hotele, supermarkety oraz piekarnie i cukiernie, dla których szczególnie zastosowanie mają płatki lodowe w procesie produkcji.
Zastosowane do produkcji materiały jak stal nierdzewna i wszelkie elementy konstrukcyjne w wytwornicach płatków lodu wykonane zostały w UE. Każdy etap montażu kon-strukcji podlega ścisłej kontroli tak, że każda pojedyncza wytwornica płatków lodu spełnia wszystkie standardy bezpieczeństwa i najwyższej jakości.
Wytwornice śniegu lodowego KASTEL ICE serii KS przeznaczone są do zastosowań rzemieślniczych, półprzemysłowych i przemysłowych.
Szczególne zastosowanie mają w piekarniach, gdzie istnieje zapotrzebowanie na bardzo niską temperaturę wody technologicznej dodawanej do ciasta.
Wytwornice są wyposażone we własne agregaty chłodnicze o różnej mocy, gdzie czynnikiem chłodzącym jest R404A (freon). Wytwornice muszą być zestawione z magazynami odbiorczymi, w których na bieżąco magazynują się płatki lodowe. Mniejsze modele jak KS100/15 oraz KS140/15 mają własne – zintegrowane magazyny.Śnieg lodowy ma niższą temperaturę od -1°C do 0°C co oznacza, że szybciej i lepiej rozpuszcza się w wodzie, gdzie następuje wymiana ciepła i jego odbiór z wody technologicznej.
Wyższa temperatura śniegu tj. bliższa 0°C (np. w porównaniu do płatka lodu) nie ma znaczenia, gdyż z fizycznego punktu widzenia liczy się przejście przez „zero”, gdzie następuje największy odbiór energii.
Wytwornice powinny być zestawione z magazynami odbiorczymi, w których na bieżąco magazynują się płatki lodowe, których szeroki wybór prezentujemy w tabeli na kolejnych stronach oferty.
Wytwornice śniegu lodowego serii KS produkują lód w postaci śniegu lodowego, granulatu o frakcji 0-20 mm i temperaturze bliskiej 0°C do -1°C. Wytwornice pracują w trybie ciągłym.
W przypadku produkcji ciast piekarniczych lód powinien być zawsze mieszany z zimną wodą w proporcji minimum od 20 (chleb) do max. 30% (bułka) w stosunku do 100% wielkości płynnych substancji, np.: 30 kg płatków lodowych i 70L wody na 100L łącznych płynnych substancji w dzieży.
Dane techniczne:
- Wydajność kg/24h: 140 kg
- Wydajność na 1h: ~5 kg (Podane 100% wydajności wytwornice osiągają przy max. temp wody +15oC oraz otoczenia max. +21oC)
- Pojemność magazynu: 25 kg
- Zasilanie: ~230 V
- Moc agregatu: 0,7 kW
- Waga netto: 67 kg
- Wymiary (L x B x H): 580 x 750 x 950 mm
W cenie urządzenia zawarte są koszty opakowania oraz koszty sprowadzenia do Polski. Nie ujęte są koszty dostawy w kraju, uruchomienia i ewentualnie wdrożenia technologicznego.