WOK przemysłowy ContiWok, Berief
WOK przemysłowy ContiWok, Berief
Wok przemysłowy z obróbką termiczną w przelocie ContiWok umożliwia smażenie i gotowanie produktów w poziomym bębnie do smażenia, którego podgrzewane wewnętrzne ściany są utrzymywane w wybranej temperaturze jako powierzchnia smażąca. Żywność umieszczona w bębnie do smażenia jest stale obracana poprzez obracanie bębna wokół jego poziomej osi. Obrót ten jest wspomagany przez mieszadło. Do wlotu bębna podawany jest odmierzona porcja oleju (tłuszczu). Zaletą tego rozwiązania jest to, że produkty mogą być smażone szybko i na gorąco, aby uzyskać smak pieczeni, przy jednoczesnym ograniczeniu strat do minimum. Przetwarzane produkty mogą być surowe lub wstępnie ugotowane.
- Poziomo obracający się bęben do smażenia,
- Pośrednie ogrzewanie za pomocą oleju termicznego,
- Dodatkowy ruch produktu za pomocą mieszadła centrycznego,
- Temperatura smażenia do 250 °C,
- Wydajność od 300 do 1200 kg/h w zależności od produktu,
- Dozowanie oleju do smażenia,
- Sterowanie PLC z zarządzaniem recepturami,
- Możliwość podłączenia do kuchennych centrów sterowania.
Zakres temperatur: 150 - 250 °C.
Tryb pracy:
Pieczenie, przyrumienianie, smażenie, gotowanie.
Zalecane dla potraw:
- Potrawy przygotowywane na patelniach,
- Mieszanki warzywne,
- Ziemniaki,
- Mięso wieprzowe, wołowe i inne,
- Drób,
- Dania azjatyckie,
- Kości zwierzęce.
Pieczenie i gotowanie produktów w poziomym bębnie. Wewnętrzne ściany bębna do jako powierzchnia do pieczenia są stale utrzymywane w wybranej temperaturze. Gdy bęben obraca się wokół poziomej osi, produkty wprowadzane do bębna są stale obracane. Proces obracania jest wspomagany przez system mieszania, który jest wyposażony w skrobaki ścienne. Zgarniacze te utrzymują produkty z dala od ścian, wspomagają obracanie produktów i ułatwiają przejście produktów do ich wyładunku. Doprowadzanie produktów do przetworzenia odbywa się za pomocą taśmy transportowej. W bębnie podającym olej jadalny jest dodawany w dawkach.
Zalecane dla potraw:
Pośrednie ogrzewanie bębna prażalniczego za pomocą oleju termicznego, który musi być podgrzewany i dostarczany przez klienta. Dodatkowy obwód pompujący jest zintegrowany z urządzeniem.
System sterowania:
- Sterowanie PLC z pamięcią programów,
- Wejście cyfrowe / wyświetlanie temperatury smażenia,
- Bezstopniowy wybór prędkości bębna i mieszadła,
- Zmiana kierunku obrotów bębna,
- Wybór dozowania oleju,
- Bezstopniowy wybór prędkości taśmy podającej.
Wydajność:
Ok. 300 - 1 200 kg/h (w zależności od produktu).