Urządzenie nablatowe do produkcji lodów włoskich 12PM Gel Matic
3-4 tygodnie
Urządzenie nablatowe z pompą napowietrzającą do produkcji lodów włoskich 12PM Gel Matic
Urządzenie nablatowe do produkcji lodów włoskich Giotto 12 o zwiększonej wydajności wyznacza nową erę w świecie maszyn do lodów. Urządzenie może produkować różnorodne produkty dzięki zaawansowanej technologii, która umożliwia kontrole takich parametrów jak: lepkość, temperatura czy napowietrzenie.
System pompy tłokowej, która zasila cylinder zwiększa wydajność pracy oraz umożliwia napowietrzenie mieszanki dochodzące do 110%.
Duży 7-calowy, dotykowy ekran ma intuicyjne menu nawigacyjne. Czytelne ikony oraz przesuwanie się góra-dół umożliwia szybką zmianę ustawień oraz sprawdzenie parametrów pracy.
PRZYJAZNOŚĆ UŻYTKOWNIKA
In.Co.Di.S. 3.0, całkowicie czarny ekran dotykowy z wodoodpornym szkłem ochronnym 3 mm.
Konfiguracja interfejsu z przewodnikiem + procedura czyszczenia z przewodnikiem + dedykowana aplikacja (GCare CONNECT), dzięki której technik będzie mógł również oglądać filmy instruktażowe Funkcja obróbki cieplnej zapewniająca dłuższe odstępy między czyszczeniem. Aby spełnić standardy higieny, maszyna będzie raportować wyniki każdego cyklu HT. Funkcja HCP (protokół kontroli higieny). Wyjaśnienie alarmów i awarii wraz z instrukcjami rozwiązywania problemów Regulowany zawór grawitacyjny z wyraźnym wskazaniem możliwych opcji regulacji.
- Intuicyjne synoptyki,
- Funkcja liczenia porcji,
- Regulowana prędkość dozowania poprzez otwór tłoka.
REDUKCJA ODPADÓW
Rozmiar butli i zasobnika zapewnia możliwość napełnienia maszyny 5-litrowym workiem Specjalny czujnik poziomu z licznikiem porcji resztkowej.
JAKOŚĆ LODÓW
- Zmienna prędkość trzepaczka zapewniająca najwyższą jakość lodów,
- Niezbędny kształt trzepaczki gwarantuje również stałą jakość lodów,
- Kształt skrobaka ułatwia mikro krystalizację, zapewniając gładką teksturę,
- Objętość cylindra dokładnie dobrana, aby zapewnić, że lody są zawsze świeże, ponieważ są stale odnawiane wewnątrz samej beczki,
- Dokładna kontrola lepkości dzięki szerokiemu zakresowi regulacji dla idealnego dozowania produktu,
- Produkcja lodów jest bardzo szybka dzięki szczególnie wydajnemu systemowi chłodzenia,
- Mieszadło zanurzeniowe, które utrzymuje równomierną temperaturę, ułatwiając starzenie się mieszanki i minimalizując tworzenie się piany,
- Technologia Giotto pozwala tej samej maszynie wytwarzać różne produkty (od miękkich dań po mrożony jogurt, od wykwintnych lodów po koktajle mleczne),
- Różne dysze dozujące są wymienne, aby zapewnić maksymalną higienę podczas codziennych czynności i umożliwić łatwe, natychmiastowe dostosowanie kształtu lodów. Każda maszyna jest dostarczana z trzema różnymi kształtami dysz.
EKO PRZYJAZNOŚĆ
Układ chłodzenia został zaprojektowany do pracy ze zmniejszoną ilością gazu (typ gazu R452) i może być dostosowany do przyszłej ewolucji regulacji F-GAS Wysoki komfort akustyczny dzięki funkcjonalnemu rozmieszczeniu wentylatorów, ich zmiennej prędkości pracy w oparciu o rzeczywiste potrzeby oraz hermetycznie zamkniętym panelom Redukcja zużycia energii; pobór mocy oparty na rzeczywistych potrzebach.
Dane techniczne:
- Liczba smaków - 1 smak,
- System produkcyjny / napowietrzenie - pompa tłokowa do 110%,
- System kontroli - GTECH In.Co.Di.S. 3.0,
- Pojemność cylindra / zbiornika - 3,2 litra / 17,5 litra,
- Moce produkcyjne - 31 kg/h,
- Ilość rożków na minutę - 5 szt. 100g,
- Maksymalna wydajność - 8 szt. 100g (czas regeneracji 120 sekund),
- System chłodzenia - powietrze lub woda,
- Liczba sprężarek / rodzaj gazu - 1 / R452A,
- Zasilanie / max napięcie / max moc - 230V / 13A / 2800W,
- Wymiary (szer. x gł. x wys.) : 400 x 937 x 814 mm,
- Waga: 119kg,
- Dostępne kolory: czarny, biały, czerwony.
Urządzenie nablatowe do produkcji lodów włoskich 12PM Gel Matic