Ubijaczka z wyposażeniem 100L, ERGO 100L VL-4 Varimixer
3-4 tygodnie

Ubijaczka z wyposażeniem 100L, elektryczne podnoszenie dzieży, ERGO 100L VL-4 Varimixer
Seria ubijaczek ERGO to wyjątkowa konstrukcja stworzona z myślą o przemysłowych piekarniach i cukierniach oraz innych dużych zakładach produkcji spożywczej. Konstrukcja urządzenia jest podwyższona i wzmocniona. Podwyższenie konstrukcji umożliwia pracę ciasto za ciastem, bez konieczności demontażu narzędzia. Silniki i przekładnie są wzmocnione do ciągłej pracy. Nowoczesny panel sterowania VL-4 i konstrukcja z malowanej proszkowo stali lub stali nierdzewnej to niewątpliwe zalety. Urządzenie może być sprzedane w wersji IP54 lub MARINE (żegluga morska), spełniające standardy zakładów przetwórstwa spożywczego, gdzie występuje duża wilgotność i niska temperatura (zakłady mięsne).
- Planetarny system obrotowy narzędzi z elektryczną, bezstopniową przekładnią napędu
- Wysoka wytrzymałość na obciążenie produkcyjne - przeznaczenie do przemysłu
- Praca dzieża za dzieżą bez konieczności demontażu narzędzi
- Automatyczny system zacisku dzieży
- Kontrola właściwej pozycji dzieży poprzez czujnik magnetyczny
- Sterowanie VL-4 z elektronicznym zegarem czasu pracy liczący do przodu i odliczający czas do tyłu, funkcją PAUZA oraz możliwością programowania prędkości w 2 z 4 kroków
- Wyposażenie standardowe: dzieża, rózga, hak, mieszadło (łopatka)
- Dostępny też w wersji INOX
- Bogate wyposażenie opcjonalne: dzieże połówkowe, zgarniaki, specjalne rózgi, wózek, palnik
- Standardowe zabezpieczenie IP53
- Opcjonalne zabezpieczenia IP54, wersja Marine (żegluga morska, zakłady mięsne)
Produkty i zastosowanie:
- Białka jaj (Rózga), 15L/15min
- Ubijany krem (Rózga), 45L/9,5min
- Majonez (Rózga), 80L/77min
- Masło ziołowe ( Łopatka), 75kg/5min
- Puree ziemniaczane (Rózga), 65kg/6min
- Ciasto chlebowe 50%AR (Hak), 58kg/7min
- Ciasto chlebowe 60%AR (Hak), 70kg/7min
- Ciasto Ciabatta 70%AR (Hak), 75kg/11min
- Ciasto na muffiny (Łopatka), 60kg/10min
- Ciasto biszkoptowe (Rózga), 25kg/10min
- Mięso na klopsy (Łopatka), 75kg/5min
- Lukier (Łopatka), 70kg/0,5min
- Ciasto na donaty 50%AR (Hak), 60kg/7min