Ubijaczka z wyposażeniem 100L, ERGO 100L VL-4 Varimixer

Strona główna Cukiernictwo Ubijaczki Ubijaczka z wyposażeniem 100L, ERGO 100L VL-4 Varimixer
127 819,00 zł 103 917,89 zł
Czas realizacji zamówienia:
3-4 tygodnie
W magazynie
SKU
BEAR_M100-0039#1
Piotr Kulik
phone icon 507 [wyświetl numer]
ss
-
+

Ubijaczka z wyposażeniem 100L, elektryczne podnoszenie dzieży, ERGO 100L VL-4 Varimixer

Seria ubijaczek ERGO to wyjątkowa konstrukcja stworzona z myślą o przemysłowych piekarniach i cukierniach oraz innych dużych zakładach produkcji spożywczej. Konstrukcja urządzenia jest podwyższona i wzmocniona. Podwyższenie konstrukcji umożliwia pracę ciasto za ciastem, bez konieczności demontażu narzędzia. Silniki i przekładnie są wzmocnione do ciągłej pracy. Nowoczesny panel sterowania VL-4 i konstrukcja z malowanej proszkowo stali lub stali nierdzewnej to niewątpliwe zalety. Urządzenie może być sprzedane w wersji IP54 lub MARINE (żegluga morska), spełniające standardy zakładów przetwórstwa spożywczego, gdzie występuje duża wilgotność i niska temperatura (zakłady mięsne).

  • Planetarny system obrotowy narzędzi z elektryczną, bezstopniową przekładnią napędu
  • Wysoka wytrzymałość na obciążenie produkcyjne - przeznaczenie do przemysłu
  • Praca dzieża za dzieżą bez konieczności demontażu narzędzi
  • Automatyczny system zacisku dzieży
  • Kontrola właściwej pozycji dzieży poprzez czujnik magnetyczny
  • Sterowanie VL-4 z elektronicznym zegarem czasu pracy liczący do przodu i odliczający czas do tyłu, funkcją PAUZA oraz możliwością programowania prędkości w 2 z 4 kroków
  • Wyposażenie standardowe: dzieża, rózga, hak, mieszadło (łopatka)
  • Dostępny też w wersji INOX
  • Bogate wyposażenie opcjonalne: dzieże połówkowe, zgarniaki, specjalne rózgi, wózek, palnik
  • Standardowe zabezpieczenie IP53
  • Opcjonalne zabezpieczenia IP54, wersja Marine (żegluga morska, zakłady mięsne)


Produkty i zastosowanie:

- Białka jaj (Rózga), 15L/15min

- Ubijany krem (Rózga), 45L/9,5min

- Majonez (Rózga), 80L/77min

- Masło ziołowe ( Łopatka), 75kg/5min

- Puree ziemniaczane (Rózga), 65kg/6min

- Ciasto chlebowe 50%AR (Hak), 58kg/7min

- Ciasto chlebowe 60%AR (Hak), 70kg/7min

- Ciasto Ciabatta 70%AR (Hak), 75kg/11min

- Ciasto na muffiny (Łopatka), 60kg/10min

- Ciasto biszkoptowe (Rózga), 25kg/10min

- Mięso na klopsy (Łopatka), 75kg/5min

- Lukier (Łopatka), 70kg/0,5min

- Ciasto na donaty 50%AR (Hak), 60kg/7min