Temperówka zbiornikowa do czekolady DEDY 20

Strona główna Cukiernictwo Używane Dekoracja cukiernicza Temperówka zbiornikowa do czekolady DEDY 20
Czas realizacji zamówienia:
1 tydzień
SKU
DEDY_20
Skontaktuj się z menadżerem:
Piotr Kulik
phone icon 507 [wyświetl numer]

Temperówka zbiornikowa DEDY 20 - WYPRZEDAŻ do 40%!

Temperówki do czekolady DEDY GmbH to urządzenia przeznaczone dla średnich i dużych zakładów cukierniczych pracujących z czekoladą.

Czekolada temperowana jest w nich w sposób automatyczny za pomocą kilku termo-statów regulujących temperaturę, co jest gwarantem uzyskania idealnie zatemperowa-nej czekolady z dokładnością do 0/10 stopnia C (+/-0,1°C).


Proces temperowania czekolady odbywa się automatycznie:

  • Krok 1 - po napełnieniu zbiornika czekoladą płynną lub w pastylkach, następuje podgrzanie jej do ca.+40-50 °C (czas podgrzania zależy od tego czy czekolada jest płynna czy w pastylkach, blokach). Zaleca się pozostawienie stałej czekolady (pastylki) na minimum 6-8h w celu równomiernego stopienia.
  • Krok 2 - następuje schłodzenie czekolady do temperatury +28-30 °C (trwa to około 1 h)
  • Krok 3 - następuje ponowne załączenie się termostatu i zaczyna się proces podgrzewania do temp. +34-35 °C lub innej właściwej temperatury ustawionej przez obsługę.

Cały proces temperowania trwa około 90 minut po czym czekolada jest gotowa do dalszego wykorzystania. Proces rozgrzewania czekolady najlepiej przeprowadzić w nocy dnia poprzedzającego produkcję.

Oferowany model w specjalnej cenie netto 7 795 euro!
Skontaktuj się z menagerem po więcej szczegółów.

Dane techniczne urządzenia:

  • Parametr / Model: D TE20
  • Płaszcz wokół kotła: powietrzny
  • Podgrzewanie płaszcza: Podgrzanie powietrza
  • Chłodzenie płaszcza: Schłodzenie powietrza
  • Pojemność zbiornika: 20 kg
  • Podłączenie: ~ 400 V
  • Moc znamionowa: 1,0 KW
  • Wymiary zewnętrzne (Sz x Gł x Wys): 520 x 750 x 1060 mm