Piec konwekcyjno-parowy 5 kW Gourmet STAR511 Bake Off - model demo
Czas realizacji zamówienia:
1 dzień
1 dzień
W magazynie
SKU
U_Bakeoff_Star511_5kW
Najniższa cena netto w ciągu ostatnich 30 dni: 2 970,00 €
Piotr Kulik
507 [wyświetl numer]
Piec konwekcyjno-parowy Gourmet STAR511 marki Bake Off - model demo(testowy).
Seria pieców GOURMET to generacja specjalistycznych ale i intuicyjnych w obsłudze pieców konwekcyjno-parowych przeznaczonych do pieczenia i gotowania na parze, za-tem uniwersalnych zarówno do kuchni restauracji, punktów szybkiej obsługi jak i sklepów piekących pieczywo bezpośrednio w miejscu sprzedaży.
Model posiada automatyczny system mycia.
Sposoby pieczenia i gotowania w piecach GOURMET:
- Pieczenie na parze - temperatura między 100 -103°C + para 100 °C. (para niskotemperaturowa: od 70 do 90°C + para 100%) (para wysokotemperaturowa: od 103 do 130°C + para 80%) Para w komorze pieca pomiędzy 80-100%. Zalecane dla: mięso, ryby, jarzyny.
- Program mieszany (konwekcja + para)- temperatura między 70-300 °C. Para w komorze pieca pomiędzy 20-60%. Zalecane dla: pieczeni, pieczeni wołowej, ryb i duszenia.
- Pieczenie konwekcyjne - temperatura między 70-300 °C. Para w komorze pieca pomiędzy 20-60%. Zalecane dla: zapiekanek, potraw grillowanych i pieczeni.
- Pieczenie konwekcyjne + suche powietrze - temperatura między 70-300 °C. Konwekcja pieca pomiędzy 10-100%. Zalecane dla: pieczenie chleba, bagietek, sucharów.
- Gotowanie z wykorzystaniem sondy wewnętrznej - pieczenie z sondą temperatury wewnętrzną i deltą T. Temperatura między 0-300 °C. Zalecane dla: kurczaków, pieczeni, pręgi wieprzowej i drobiu.
Dane techniczne:
- Rodzaj sterowania: Sterowanie touch screen VISION
- Rozmiar pojemników: GN 1/1
- Ilość pojemników: 5 x GN1/1
- Odległość między pojemn.: 65 mm
- Zasilanie: 230V ~ 1N/400V ~ 3N 50 Hz/60Hz
- Moc grzewcza: 5 kW
- Moc grzewcza w wersji GAZ: Elektr. 0,7 kW + gaz 8,5 kW
- Max. temperatura: 270oC
- Wymiary: 715 x 810 x 675 mm
- Waga pieca: 50 kg