Mieszałka spiralna z dzieżą wyjezdną KRONOS160 WP Kemper

Strona główna Piekarnictwo Mieszanie ciasta Wydajności rzemieślnicze Mieszałka spiralna z dzieżą wyjezdną KRONOS160 WP Kemper
Czas realizacji zamówienia:
6-8 tygodni
SKU
KEM_KRONOS160
Marek Pogonowski
phone icon 507 [wyświetl numer]

Mieszałka spiralna z dzieżą wyjezdną na 160kg ciasta KRONOS160 WP Kemper

Mieszałka KEMPER serii KRONOS jest solidną, niezawodną mieszałką z dzieżą wyjezdną. W wersji standardowej wyposażona jest we wszystkie istotne opcje. Zasada 3 fazowego mieszania stosowana w urządzeniach Kemper gwarantuje dokładne wymieszanie składników i optymalny powtarzalny efekt mieszania. Budowa modułowa mieszałek Kronos zapewnia prostotę obsługi i konserwacji. Dodatkowo w nowych mieszałkach Kronos mogą być używane (po dopasowaniu) dzieże z mieszałek serii President. Wyposażenie standardowe:

  • Sterowanie: sterowanie zegarowe z dwoma elektronicznym zegarami, czas biegu 12 min dla każdego zegara
  • Wykonanie: podstawa stalowa malowana (srebrnoszary), głowica z tworzywa (żółta)
  • Pokrywa dzieży: pokrywa chroniąca przed pyłem mącznym ze stali nierdzewnej z pierścieniem uszczelniającym z tworzywa
  • 1 wózek do dzieży z uchwytem ze stali nierdzewnej i jedną dzieżą
  • Dzieża obracana na wózku posadowiona na gumowanych rolkach
  • Ryglowanie dzieży hydrauliczne za pomocą uchwytu szczękowego
  • Narzędzie: standardowe narzędzie spiralne Kemper z polerowanej odpornej na kwasy stali nierdzewnej
  • Automatyczny przebieg mieszania
  • Prędkość obrotowa narzędzia: 100 obr/min na pierwszym biegu, 200 obr/min na drugim biegu
  • Skrzynka włącznikowa: na korpusie mieszałki z prawej strony


Najważniejsze cechy urządzenia:

  1. System mieszania 3 strefowy
  2. Elastyczność dzięki wymiennym dopasowanym do róznorodnych zastosowań narzędziom
  3. Powtarzalna jakość i duża jednorodność mieszanego ciasta dzieki stabilnej powtarzalnej prędkości obrotów dzieży
  4. Łatwa w czyszczeniu dzieki gładkim powierzchniom


Dane techniczne:

  • Max. Ilość mąki w kg: 100
  • Max. Ilość ciasta w kg: 160
  • Średnica dzieży Ø mm: 900
  • Wysokość dzieży w mm: 785
  • Odstęp od podłoża mm: 125