Mieszałka spiralna z dzieżą wyjezdną KRONOS 160 WP Kemper
Mieszałka spiralna z dzieżą wyjezdną na 160kg ciasta KRONOS 160 WP Kemper
Mieszałka KEMPER serii KRONOS jest solidną, niezawodną mieszałką z dzieżą wyjezdną. W wersji standardowej wyposażona jest we wszystkie istotne opcje. Zasada 3 fazowego mieszania stosowana w urządzeniach Kemper gwarantuje dokładne wymieszanie składników i optymalny powtarzalny efekt mieszania. Budowa modułowa mieszałek Kronos zapewnia prostotę obsługi i konserwacji. Dodatkowo w nowych mieszałkach Kronos mogą być używane (po dopasowaniu) dzieże z mieszałek serii President. Wyposażenie standardowe:
- Sterowanie zegarowe z dwoma elektronicznymi zegarami, czas biegu 12 min dla każdego zegara.
- Wykonanie: podstawa stalowa malowana (srebrnoszara), głowica z tworzywa (żółta).
- Pokrywa dzieży chroniąca przed pyłem mącznym ze stali nierdzewnej z pierścieniem uszczelniającym z tworzywa.
- 1 wózek do dzieży z uchwytem ze stali nierdzewnej i jedną dzieżą.
- Dzieża obracana na wózku posadowiona na gumowanych rolkach.
- Ryglowanie dzieży hydrauliczne za pomocą uchwytu szczękowego.
- Standardowe narzędzie spiralne Kemper z polerowanej odpornej na kwasy stali nierdzewnej
- Automatyczny przebieg mieszania.
- Prędkość obrotowa narzędzia: 100 obr/min na pierwszym biegu, 200 obr/min na drugim biegu.
- Skrzynka włącznikowa: na korpusie mieszałki z prawej strony.
Najważniejsze cechy urządzenia:
- System mieszania 3 strefowy.
- Elastyczność dzięki wymiennym dopasowanym do róznorodnych zastosowań narzędziom.
- Powtarzalna jakość i duża jednorodność mieszanego ciasta dzieki stabilnej powtarzalnej prędkości obrotów dzieży.
- Łatwa w czyszczeniu dzieki gładkim powierzchniom.
Dane techniczne:
- Max. Ilość mąki: 100 kg.
- Max. Ilość ciasta: 160 kg.
- Średnica dzieży Ø: 900 mm.
- Wysokość dzieży: 785 mm.
- Odstęp od podłoża: 125 mm.