PLN

Maszyna do odcinania skórki BS 20 GHD Hartmann

Strona główna Piekarnictwo Krojenie i nacinanie Krajalnice wysokowydajne Maszyna do odcinania skórki BS 20 GHD Hartmann
Czas realizacji zamówienia:
na zamówienie
SKU
HAR_BS20
Rafał Olewczyński
phone icon 508 [wyświetl numer]

Maszyna do odcinania skórki BS 20 GHD Hartmann

W celu uzyskania perfekcyjnego wypieku konieczna jest skrupulatna kontrola każdego etapu w długim procesie produkcyjnym. Nawet pozornie mało znaczące czynności mogą mieć fundamentalne znaczenie, szczególnie w przypadku masowej produkcji. W celu usprawnienia podstawowych procesów niezwykle przydatna okazuje się być maszyna do odcinania skórki BS 20. To precyzyjne, zaawansowane urządzenie pozwala skutecznie pozbyć się zbędnych elementów z wypieczonych, prostokątnych bochenków pieczywa białego. Wydajność maszyny: 55 bochenków/min (w zależności od produktu)

BS 20 - poszczególne etapy pracy

Skuteczne efekty uzyskiwane przez maszynę BS 20 są rezultatem podziału pracy na kilka etapów. W pierwszej kolejności urządzenie odcina skórkę od boków bochenka za pomocą specjalnych noży taśmowych. Kolejnym krokiem jest mechaniczne obrócenie bochenka o 90°, a następnie odcinanie skórki z wierzchu oraz spodu produktu. W celu osiągnięcia większej automatyzacji produkcji, zalecane jest uzupełnienie linii produkcyjnej o krajalnice do chleba firmy GHD HARTMANN.


Dane techniczne:

  • wymiary: długość: 4820 mm, szerokość: 1370 mm, wysokość 2000 mm
  • waga: 1000 kg
  • wymiary produktu: długość: 250 - 460 mm, szerokość: 85 - 150 mm, wysokość: 85 - 150 mm
  • moc: do 3300 bochenków / godzinę
  • zespół długość noża: 76 cali / około 1,9 m
  • napięcie sterowania: 24 V, DC
  • zasilanie: 230/400 V, 50 Hz
  • pobór mocy: około 4 kW
  • sprężone powietrze: min. 6,0 bar (ISO 8573-1)
  • strona działa: lewo / prawo
  • stopień ochrony: IP 54