Linia do produkcji ciast i tortów 1 Unifiller

Strona główna Cukiernictwo Linie do produkcji ciast i tortów Linia do produkcji ciast i tortów 1 Unifiller
Czas realizacji zamówienia:
na zamówienie
SKU
UNI_CAKE LINE 1
Bartłomiej Klakla
phone icon 512 [wyświetl numer]

Linia do produkcji ciast i tortów koncept 1 - 400/450 tortów/h Unifiller

KONCEPT I zawiera:

- Spryskiwacz syropem wraz z transporterem

- Dwa urządzenia do produkcji oraz wykańczania ciast i tortów: Cake-O-Matic 1000i SV

Wszystkie poszczególne elementy koncepcji zostały zaprojektowane z myślą o zachowaniu najwyższych wymagań sanitarnych. Urządzenia te znajdują zastosowanie w pracy nad liniami produkcyjnymi i taśmami transportowymi podnosząc wydajność produkcji. Urządzenia Unifiller takie jak Syrup Spayer oraz Cake-o-Matic stanowią doskonałe rozwiązanie dla produkcji oraz wykańczania ciast i tortów.

Maszyny charakteryzują się bardzo dobrym wykonaniem, wysoką jakością oraz przyjazną i łatwą obsługą. Wykonane są z najwyższej jakości materiałów i surowców dopuszczonych do kontaktu z żywnością.


Proces produkcji:

Warstwy ciasta biszkoptowego trafiają do spryskiwacza syropem gdzie ich obecność zostaje automatycznie wykryta i nastepuje nasączenie biszkoptu ponczem. Następnie nasączone biszkopty trafiają na przenośnik transportujący produkt do dalszej obróbki produkcyjnej. Na pierwszym stanowisku Cake-O-Matic 1000i SV pracownik nakłada środkową warstwę kremu na blat biszkoptowy. Warstwy są składane i transportowane przenośnikiem do drugiego stanowiska Cake-O-Matic 1000i SV. Tutaj następuje proces obciągania kremem górnej i bocznej powierzchni tortu. Następnie gotowe torty zostają poddane dekoracji i przekazane do pakowania.

Linia do produkcji ciast i tortów może zostać w łatwy sposób doposażona dodatkowymi urządzeniami takimi jak:

  • pompa transferowa Hopper Topper do automatycznego napełniania leja
  • krajalnica do blatów ciasta biszkoptowego
  • dozownik do dekoracji ciast i tortów