Konserwator do lodów glikolowy Emmedi

Strona główna Wyposażenie sklepów Witryny chłodnicze Konserwator do lodów glikolowy Emmedi
  • ilość smaków 2-40
  • chłodzenie za pomocą mieszaniny glikolu
  • 1, 2 lub 3 rzędy kuwet
  • dowolna ilość smaków w urządzeniu
  • niskie zużycie energii
Czas realizacji zamówienia:
1-4 tygodnie
SKU
EMM_KONSERWATOR
Skontaktuj się z menadżerem:
Jarosław Malec
phone icon 608 [wyświetl numer]

Konserwator do lodów glikolowy – niezbędny dla lodziarni

Glikolowy konserwator do lodów marki Emmedi to jedno z najlepszych urządzeń do przechowywania lodów ze względu na stabilną niską temperaturę. Osiąga ją dzięki czynnikowi chłodzącemu (niezamarzającemu), którym jest mieszanka glikolu i wody. Ten system chłodzenia eliminuje wahania temperatury, które mogłyby negatywnie wpłynąć na smak, zapach i konsystencję deserów. Schłodzony glikol zapobiega roztopieniu się lodów podczas długotrwałej awarii zasilania.

Nasi klienci mogą zamawiać konserwatory glikolowe pod wymiar. Wykonujemy zabudowy z uwzględnieniem łuku. Urządzenia wolnostojące są w całości obudowane stalą nierdzewną.

Budowa konserwatora glikolowego

Konserwator glikolowy Emmedi typu pozzetti przypomina gablotę z tradycyjnymi kubełkami do przechowywania lodów. Desery są umieszczone w kuwetach ułożonych w jednym, dwóch lub trzech rzędach z opcjonalną rezerwą (zapasowymi kuwetami). Dzięki przechowywaniu smaków w odrębnych pojemnikach aromaty nie mieszają się. Pokrywa skutecznie odcina dopływ światła i powietrza z zewnątrz, dzięki czemu lody zachowują świeżość.


Dane techniczne:

  • liczba dostępnych smaków – od 2 do 12 na 1 agregacie
  • możliwość łączenia 2 konserwatorów pod 1 blatem, np. do lodów mlecznych i sorbetów