Kocioł gazowy AUTOCLAVE CUCIMIX 130-310 Firex

Strona główna Gastronomia Obróbka termiczna żywności Firex Kocioł gazowy AUTOCLAVE CUCIMIX 130-310 Firex
Czas realizacji zamówienia:
6-8 tygodni
SKU
FIR_CBTG130A-310A_V1
Skontaktuj się z menadżerem:
Piotr Kulik
phone icon 507 [wyświetl numer]

Gazowy kocioł do smażenia i gotowania bez dodatkowego pakietu cukierniczego do modeli 130-180-310L AUTOCLAVE CUCIMIX FIREX

FIREX seria CUCIMIX AUTOCLAVE 130-310L to przemysłowe kotły mieszające przeznaczone do obróbki termicznej produktów spożywczych, gdzie można nie tylko gotować (do 105°C) ale także smażyć (do 220°C). Proces obróbki termicznej może być zaprogramowany; urządzenie samodzielnie realizuje recepturę krok po kroku. System AUTOCLAVE umożliwia dodatkowo gotowanie w nadciśnieniu 0,5bar a zatem dodatkowo; obniżyć o 40-60% zużycie energii, skrócić od 30-40% czas gotowania, zmniejszyć około 70% zużycie wody oraz uzyskać lepszy jakościowo produkt poprzez zatrzymanie własnej wody w produkcie.


Najważniejsze cechy urządzenia:

  • Kotły w wykonaniu przemysłowym z systemem AUTOCLAVE
  • Gotowanie lub smażenie i bezobsługowe mieszanie produktów w tym samym czasie
  • Zautomatyzowana praca - nie wymaga bezpośredniego nadzoru personelu
  • Trójramienne zgarniaki powierzchni dolnej + zgarniaki powierzchni bocznej
  • Grzanie bezpośrednie z płyty dolnej w zakresie od 50 do 220°C - gaz ziemny
  • Temperatura produktu max. 105°C
  • Sterowanie dotykowe Easy Touch Screen V1 z programowaniem i zapisem HACCP
  • 2 czujniki temperatury: produktu oraz medium grzewczego
  • Budowa ze stali nierdzewnej AISI304 i AISI316
  • Pojemności modeli: 130 - 180 - 310L
  • Moc zainstalowana: 22-33-49KW
  • Zasilanie: ~230 50/60Hz
  • Obroty zgarniaków: 6-18 / 6-14 / 4-10 obr/min
  • Wymiary kotła wewnątrz: od ø70 cm, h:30 cm do ø100 cm, h:47cm


Produkty i zastosowanie:

  • Piekarnie: zaparzanie ziarna, zaparzanie ciasta, farsze na bazie mięsa, kapusty
  • Cukiernie: smażenie powideł, gotowanie własnych nadzień na bazie owoców, rozgrzewanie czekolady, polew, gotowanie ganaży, kremy, karmele itp.
  • Horeca i przemysł spożywczy: Zupy, gulasze, farsze, obsmażanie cebuli i mięsa, wszelka obróbka termiczna potraw