Kocioł elektryczny CUCIMIX 90-310 Firex

Strona główna Gastronomia Obróbka termiczna żywności Kocioł elektryczny CUCIMIX 90-310 Firex
Czas realizacji zamówienia:
6-8 tygodni
SKU
FIR_CBTE090-310V1
Skontaktuj się z menagerem:
Piotr Kulik
phone icon 507 [wyświetl numer]

Elektryczny kocioł do smażenia i gotowania bez dodatkowego pakietu cukierniczego do modeli 90-130-180-310L CUCIMIX FIREX

FIREX seria CUCIMIX 90-310L to przemysłowe kotły mieszające przeznaczone do obróbki termicznej produktów spożywczych, gdzie można nie tylko gotować (do 100°C) ale także smażyć (do 220°C). Proces obróbki termicznej może być zaprogramowany; urządzenie samodzielnie realizuje recepturę krok po kroku.


Najważniejsze cechy produktu:

  • Kotły w wykonaniu przemysłowym
  • Gotowanie lub smażenie i bezobsługowe mieszanie produktów w tym samym czasie
  • Zautomatyzowana praca - nie wymaga bezpośredniego nadzoru personelu
  • Trójramienne zgarniaki powierzchni dolnej + zgarniaki powierzchni bocznej
  • Grzanie bezpośrednie z płyty dolnej w zakresie od 50 do 220°C - elektrycznie
  • Sterowanie dotykowe Easy Touch Screen V1 z programowaniem i zapisem HACCP
  • 2 czujniki temperatury: produktu oraz medium grzewczego
  • Budowa ze stali nierdzewnej AISI304 i AISI316
  • Pojemności modeli: 90 - 130 - 180 - 310L
  • Moc zainstalowana: 13,5 - 13,5 - 21 - 29KW
  • Zasilanie: ~400 50/60Hz
  • Obroty zgarniaków: 6-21 / 6-18 / 6-14 / 4-10 obr/min
  • Wymiary kotła wewnątrz: od ø70 cm, h:30 cm do ø100 cm, h:45cm


Produkty i zastosowanie:

- Piekarnie: zaparzanie ziarna, zaparzanie ciasta, farsze na bazie mięsa, kapusty

- Cukiernie: smażenie powideł, gotowanie własnych nadzień na bazie owoców, rozgrzewanie czekolady, polew, gotowanie ganaży, kremy, karmele itp.

- Horeca i przemysł spożywczy: zupy, gulasze, farsze, obsmażanie cebuli i mięsa, wszelka obróbka termiczna potraw